Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Bundesliga

RB Leipzig prekinuo niz poraza u prvenstvu i probio se na mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Autor: Hina

08.04.2023. 22:05
RB Leipzig prekinuo niz poraza u prvenstvu i probio se na mjesto koje vodi u Ligu prvaka

Foto: Joško Gvardiol/Foto REUTERS

Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za goste i bio jedan od ponajboljih igrača na terenu. U 10. minuti je uputio opasan udarac glavom iz srca kaznenog prostora, ali je lopta prošla tik iznad grede.



BERLIN RB Leipzig je prekinuo niz od dva poraza ostvarivši minimalnu 1-0 pobjedu na gostovanju kod berlinske Herthe u posljednjem dvoboju subotnjeg programa 27. kola Bundeslige.


Pogodak vrijedan tri boda postigao je Malijac Amadou Haidara u 40. minuti.


Joško Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za goste i bio jedan od ponajboljih igrača na terenu. U 10. minuti je uputio opasan udarac glavom iz srca kaznenog prostora, ali je lopta prošla tik iznad grede.




RB Leipzig se pobjedom domogao 48 bodova i probio na četvrto mjesto, koje vodi u Ligu prvaka. Freiburg je s bodom manje pao na peto mjesto nakon domaćeg poraza od Bayerna koji im je uzvratio za ovotjedni poraz na Allianz Areni u četvrtfinalu njemačkog Kupa.


Pobjedu Bavarcima donio je Nizozemac Mathijs de Light u 52. minuti na asistenciju Jamala Musiale.


Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je ušao u igru tek u sučevom dodatku, kad ga je Bayernov trener Thomas Tuchel koristio kao taktičku zamjenu.


Bayern se sa 58 bodova zadržao na vrhu ljestvice, a njegova prednost pred drugoplasiranom Borussijom Dortmund je i dalje dva boda, nakon što su “žuto-crni” sa 2-1 svladali Union Berlin na svom Signal Iduna Parku.


Donyell Malen je u 28. minuti doveo Borussiju u vodstvo, da bi u 61. minuti izjednačio Kevin Behrens. Konačnih 2-1 postavio je Youssoufa Moukoko u 79. minuti.


Josip Juranović je za goste odigrao cijelu utakmicu. Union Berlin je sa 51 bodom i dalje na trećem mjestu.


Na šesto mjesto probio se Bayer koji je u Leverkusenu svladao Eintracht s 3-1. Domaći su poveli već u 10. minuti golom Aminea Adlija, a u 34. minuti je za 2-0 strijelac bio Moussa Diaby. Djibril Sow je u 74. minuti smanjio na 2-1, da bi pobjedu Bayera potvrdio Sardar Azmoun u petoj minuti sučevog dodatka.


Kristijan Jakić je odigrao cijelu utakmicu za Eintracht koji je potisnut na sedmo mjesto sa 41 bodom koliko ima i Mainz koji je pred svojim navijačima odigrao 2-2 protiv Werdera, iako je dvaput vodio.


Sva četiri pogotka su pala u zadnjih 10 minuta utakmice. U 85. minuti je Ludovic Ajorque pogodio za 1-0 domaće momčadi, da bi u 87. minuti izjednačio Jens Stage. Kad je u trećoj minuti sučevog dodatka Nelson Weiper donio novo vodstvo Mainzu, činilo se da je domaća momčad pobijedila. No, Niclas Fullkrug je u petoj minuti dodatka pogodio za konačnih 2-2 i donio bod Werderu koji je sa 32 boda na 11. mjestu.


Augsburg je poražen pred svojim navijačima sa 3-1 od Koelna. Gosti su već nakon 16 minuta vodili sa 2-0 golovima Ellyesa Skhirija (7) i Erica Martela (16). Ruben Vargas je u 29. minuti smanjio zaostatak Augsburga, da bi konačnih 3-1 postavio Linton Maina u 59. minuti.


Dion Drena Beljo je odigrao cijelu utakmicu za Augsburg, a David Čolina je igrao od 65. minute.


Koeln se pobjedom probio na 12. mjesto s 31 bodom, a Augsburg je trenutačno 13. sa 29 bodova.