Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

ARNO LONGIN

Legendarni zadarski skakač nastupio na Prvenstvu Hrvatske za veterane

Autor: Šime Ćurko

22.07.2023. 17:49
Legendarni zadarski skakač nastupio na Prvenstvu Hrvatske za veterane

Foto: ŠKSV ARNO



Rijeka je bila domaćin šestog Croatia Masters Championshipa i Prvenstva Hrvatske za veterane u skokovima u vodu. Sudjelovalo je stotinjak natjecatelja iz 12 država. Među njima je bio i legendarni Zadranin Arno Longin, kojem je nastup postao upitan netom prije prve discipline, daske 3 m.


– Nastup u Rijeci je počeo velikom ozljedom u predjelu skočnog zgloba i istegnućem ligamenta, koji se dogodio prije nastupa na dasci 3 m. Odluka je bila pod svaku cijenu nastupiti bar na 3 m i opravdati dugo odrađeni pripremni dio. Napravio sam određenu korekciju programa skokova, kako bih što bezbolnije odradio natjecanje i prvih pet skokova odlično odradio s visokim ocjenama.


Prije zadnjeg skoka vodio sam petnaestak bodova u odnosu na drugoplasiranog, ali skok koji sam prvi put izveo bez treninga nije bio baš najbolji i bilo je to dovoljno za drugo mjesto, dok sam bio zlatni što se Hrvata tiče – istaknuo je Arno, koji je nastupio i na 1 m te na tornju.




– Nakon intenzivne terapije odlučio sam nastupiti na dasci 1 m, ali noga nije baš najbolje reagirala i osvojeno je opet drugo mjesto, ali u konkurenciji Hrvata ponovno zlato. Zanimljiva je činjenica da su nakon mog zadnjeg skoka gotovo svi sudionici doletjeli i naklonili se mom nastupu kako bi iskazali poštovanje na požrtvovnosti i skakanju, unatoč lošoj situaciji s nogom. Istog dana poslijepodne skakao sam s Vedranom Bajamićem iz Splita i sinkro na 3 m, odradili smo savršeno i uzeli zlato.


Posljednjeg dana natjecanja na redu je bio toranj, disciplini u kojoj je Longin godinama jedan od najboljih na međunarodnoj i najbolji na domaćoj veteranskoj sceni.


– Reakcija noge na toranj bila je toliko loša da nisam mogao stajati. Kao zadnju disciplinu sinkro toranj skakali smo Vedran i ja gotovo savršeno, iako smo jako dvojili hoćemo li uopće skakati, te pobijedili stranu i domaću konkurenciju za još jedno zlato – kazao je Arno, te pojasnio kakvo je stanje s bolnom nogom.


– Trenutačno sam na štakama i krećem na analizu stanja ozljede i intenzivnu terapiju stopala. Unatoč teškoj ozlijedi moja misija je uspjela osvajanjem osam zlata i dva srebra. Iako nisam bio na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu za veterane u Japanu ovim jakom bolnim nastupom ostvario sam rezultate koje sam na početku sezone očekivao. Nakon oporavka počinjem se pripremati za Svjetsko prvenstvo u veljači sljedeće godine u Dohi, gdje se nadam tituli svjetskog prvaka u svojoj kategoriji – zaključio je Arno.