Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Reakcije trenera

Jusup: Zakazali smo na obrambenom skoku

Autor: Andrija Dešpoja

28.03.2024. 21:10
Jusup: Zakazali smo na obrambenom skoku

Foto: Mate Komina



Dolazak FMP-a na Višnjik mnogi su navijači shvatili da se radi o idealnoj žrtvi za momčad Danijela Jusupa koja je i po odnosu na ljestvici miljama ispred sastava iz Železnika. No, momčad koju pod sobom ima već drugi trener ove sezone u tom klubu nije ni blizu ista onoj koju je Zadar u prvom dijelu sezone relativno lako pobijedio u gostima s 15 razlike. Novih lica u FMP-u je podosta, a neki od njih poput Matica Rebeca, Ognjena Kuzmića i Demetrea Robertsa su osvježenje na koje nisu imali odgovor domaći igrači.


Na koncu su i jedan i drugi strateg imali unisono razmišljanje o onome što se moglo vidjeti na parketu Krešinog doma u 40 minuta velike bitke, nakon koje je jasno da će Jusupova momčad u doigravanju startati sa šestog mjesta.


– Borili smo se, pokazali ideju i energiju koliko smo mogli s obzirom na ozljede koje su nas izbacile iz sportske forme. Prije utakmice smo očekivali da ćemo imati problem s njihovim napadačkim skokom, tu smo na kraju zakazali i izgubili utakmicu – pronašao je trener Zadra glavni uzrok porazu svojih igrača. To je svakako bila skok igra u kojoj su inače Zadrani najdominantniji u ligi, a gosti su ih u tom segmentu u potpunosti nadigrali, s deset skokova više, dok posebno bode u oči čak 16 napadačkih skokova igrača Saše Nikitovića. To je nešto što se teško može nadoknaditi kao što se i pokazalo u samoj završnici susreta koju su preuzeli najiskusniji igrači gostujućeg sastava, Rebec i Kuzmić. A puno zadovoljniji, s razlogom, bio je strateg FMP-a koji je također prepoznao da je jezičac na vagi u neizvjesnoj utakmici bila skok igra.




– Bila je utakmica pod nabojem, i to dvije momčadi koje se bore za što bolji rezultat. Obje momčadi su igrale na rezultat, mušku košarku svih 40 minuta. Uspjeli smo nadskočiti najbolju skakačku momčad lige, s deset skokova više, to je segment koji je u zadnjih sedam minuta preokrenuo rezultat. Kasnije Zadar nije uspijevao ostvariti napadačke skokove i lagane poene. Mi smo bili kvalitetniji protivnik, no da je Zadar pobijedio ne bi isto bilo nezasluženo – kazao je Nikitović.