Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

NBA liga

VIDEO Warriorsi i Knicksi slavili u petim utakmicama polufinala doigravanja i produžili nadu

Autor: Portal Novi list

11.05.2023. 08:47
VIDEO Warriorsi i Knicksi slavili u petim utakmicama polufinala doigravanja i produžili nadu

Foto: Stephen Curry/Foto REUTERS

Jalen Brunson s 38 poena potopio Heatse



Lakersi i Heatsi nisu iskoristili prvu meč loptu. Knicksi i Warriorsi su uspjeli stići do drugih pobjeda u petim utakmicama polufinala konferencijskih doigravanja. New York je iskoristio prednost igranja na svojem parketu u Madison Square Gardenu i pobijedio 112:103.


U prilog Knicksima išla je i činjenica da je Jimmy Butler prvi put ovosezonskom doigravanju zabio manje od 25 poena. Preciznije, 19 poena, devet asistencija i sedam skokova. Bam Adebayo je ostao na 18 poena.


Prvo ime utakmice bio je Jalen Brunson s 38 poena, devet skokova i sedam asistencija. RJ Barrett je pridodao 26 poena, dok je Julius Randle postigao 24 poena. Šesta utakmica serije na rasporedu je u Miamiju u petak.




Aktualni NBA prvaci Golden State Warriorsi pred svojim navijačima svladali su Lakerse 121:106 uz 27 poena i osam asistencija Stephena Curryja. Lakerse je predvodio LeBron James s 25 poena i devet skokova, dok je Anthony Davis ubacio 23 poena. Peta utakmica igra se u Crypto.com Areni.



REZULTATI


Istok:


New York – Miami 112:103 (2-3)


Zapad:


Golden State – LA Lakers 121:106 (2-3)


Zvijezda Lakersa morala je iz igre sredinom posljednje četvrtine, kolicima je odvežena u svlačionicu


Sredinom posljednje četvrtine polufinalnog sudara doigravanja NBA lige između Warriorsa i Lakersa došlo je do sudara centara Kevona Looneyja i Anthonya Davisa. Deblji kraj izvukla je zvijezda Lakersa koja je s bolnom grimasom na licu završila na klupi i više se nije vraćala u igru. Štoviše, Davis je u invalidskim kolicima odvežen u svlačionicu.


– Svi su vidjeli da je dobio udarac u glavu, moramo ga pregledati. Čini se da će biti OK – rekao je Darvin Ham, trener Lakersa, nakon utakmice.