Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

NBA liga

VIDEO Nikola Jokić s novim "triple-double" učinkom odveo Nuggetse do pobjede i početne prednosti u finalu

Autor: Portal Novi list

02.06.2023. 06:51
VIDEO Nikola Jokić s novim

Foto: Nikola Jokić/Foto REUTERS

Najvažnije od svega da smo dobili utakmicu. Pokušavam samo dobiti utakmicu na bilo koji mogući način - rekao je centar Denvera



RIJEKA  Košarkaši Denver Nuggetsa pobjedom nad Miami Heatsima (104:93) otvorili su veliko finale doigravanja NBA lige. Nikola Jokić došao je i do devetog “triple-double” učinka (27 poena, 10 skokova i 14 asistencija) u doigravanju ove sezone. Jamal Murray priključio se s 26 poena, šest skokova i 10 asistencija.


– Najvažnije od svega da smo dobili utakmicu. Pokušavam samo dobiti utakmicu na bilo koji mogući način – rekao je srpski centar nakon svoje još jedne sjajne partije.


Jokić je postao tek drugi košarkaš u posljednjih 25 godina koji je upisao deset asistencija u jednom poluvremenu finala. Prije njega to je uspjelo LeBronu Jamesu 2017. godine,




Bam Adebayo bio je prvo ime Miamija s 26 poena, 13 skokova i pet asistencija. Jimmy Butler nije imao svoju večer, zaključio je susret s tek 13 poena, sedam skokova i asistencija. Heatsi su generalno imali loš postotak šuta (42 posto), posebno za tri poena (33 posto).  Denver je već u prvom poluvremenu imao 17 poena prednosti, a u nastavku je ta prednost  narasla do 24 poena razlike.


Druga utakmica igra se u Denveru u noći s nedjelje na ponedjeljak.