Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nova pobjeda Zadra

Jusup: Nismo gubili vjeru, nismo gubili glavu

Autor: Paulo Sarić

01.06.2023. 22:30
Jusup: Nismo gubili vjeru, nismo gubili glavu

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Bila je to još jedna izuzetno neizvjesna i gotovo do samoga kraja napeta utakmica na Gripama. Spartanska borba najboljih hrvatskih momčadi i večeras je pripala Zadranima koji su nakon dodatnih pet minuta igre slavili rezultatom 84:94 i poveli 0-2 u finalnoj seriji doigravanja za prvaka države. Luka Božić je tridesetak sekundi prije kraja položio za 75:75, nakon čega su šutovi Shannona Shortera i Božića za pobjedu iscurili pa je pobjednika odlučio produžetak u kojem su kvalitetniji bili igrači Danijela Jusupa. Ključnom se pokazala serija 0:8 u kojoj su Dario Drežnjak i Karlo Žganec ubacili dvije trice, da bi junak, junačina, Luka Božić nedugo potom s pet vezanih poena potvrdio pobjedu Zadra.


– Promašili smo neke šutove i napravili jednu grešku u obrani. U produžetku je Zadar zasluženo slavio. Otvorilo im se nekoliko šutova i tu su prelomili susret. Dali smo sve od sebe, ali Zadar je bio za nijansu bolji. Ima se još za igrati. U Zadar idemo pokušati preokrenuti seriju. Veći dio utakmice smo bili jako dobri, igrali smo puno bolje nego u prvom susretu, energetski smo bili na razini, ali na kraju nismo zabili i tu nismo uspjeli pronaći dobra rješenja. Nama je najvažnija mentalna bitka. Moramo biti svjesni da serija nije završena. Sve naše utakmice su bile u par poena razlike, sposobni smo okrenuti i moramo pokušati to napraviti – kazao je nakon utakmice trener Splita Srđan Subotić.


Zadar je na kraju četvrte četvrtine i na početku produžetka napravio seriju 0:15 te se iz teške situacije prometnuo u velikog pobjednika.




– Ni na minus sedam nismo izgubili vjeru, nismo izgubili glavu. Vratili smo se, izborili produžetak, gdje smo sa sjajnim šutom dobili sigurnost. Čestitam mojim momcima i zahvaljujem navijačima koji su došli. Nadam se da će u velikom broju doći i na Višnjik. Sve utakmice sa Splitom su neizvjesne i teške. Dobili smo dva finala, treće se igra u nedjelju. Trebamo se postaviti kao da je 0-0, nema druge – poručio je trener Zadra Danijel Jusup.