Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NBA liga

Miami izborio veliko finale protiv Denvera, Celticsi razočarali

Autor: Portal Novi list

30.05.2023. 08:15
Miami izborio veliko finale protiv Denvera, Celticsi razočarali

Foto: Jimmy Butler/Foto REUTERS

Zablistao je Jimmy Butler, koji je ubacio 28 poena



BOSTON Celticsi ipak nisu uspjeli! Dobili su tri utakmice zaredom, stigli od 0-3 do 3-3 u finalnoj seriji Istoka, a onda pred dupke ispunjenom svojom dvoranom doživjeli poraz (103:84), koji je Miami gurnuo u veliko finale s Denverom. Zablistao je Jimmy Butler, koji je ubacio 28 poena. Caleb Martin upisao je 26 poena i 10 skokova.


– I u teškim trenucima pokazali smo zajedništvo. Ostali smo homogeni kao momčad. Uzbuđeni smo, sretni smo, ali imamo još jednu prepreku za savladati – rekao je nakon utakmice Butler.


Celticsi su u ranoj fazi utakmice doživjeli jedan hendikep. Jayson Tatum je nezgodno doskočio i ozljedio skočni zglob. Nastavio je igrati, ali zaključio je susret s tek 14 poena i 11 skokova. Jaylen Brown je zabio 19 poena uz šut za tri poena – 1-9.




Miami  je postao prvi osmi nositelj koji je izborio plasman u finale nakon 1999. godine i New York Knicksa. Prva utakmica velikog finala na rasporedu je u noći s četvrtka na petak u Denveru. Nuggetsi se odmaraju od 22. svibnja kada svladali LA Lakerse.