Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U14 REPREZENTACIJA

Troje Zadrana na Jr. NBA turniru

Autor: Paulo Sarić

30.05.2023. 17:09
Troje Zadrana na Jr. NBA turniru


Proteklog vikenda u Beogradu je održan završni reprezentativni turnir Jr. NBA lige na kojem su nastupile U14 reprezentacije Hrvatske, Slovenije i Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji. U petak i subotu su odigrane utakmice grupne faze tijekom kojih su ekipe međusobno odmjerile snage, dok je u nedjelju na rasporedu bilo veliko finale između dviju najboljih ekipa po skupinama. Turnir je održan po pravilima mini-košarke, što znači da ekipa koja je vodila 30 ili više poena razlike nije smjela igrati presing, te se u slučaju istog ili većeg vodstva vrijeme nije zaustavljalo u trećoj i četvrtoj četvrtini.


Među dvadesetoricom mladih košarkašica i košarkaša svoje mjesto su pronašli i mlada košarkašica Zadra Luce Pavin te dvojica pretkadeta Zadra Luka Žunić i Ante Gambiroža.


U konkurenciji dječaka prvo mjesto osvojila je momčad Srbija II koja je u finalu svladala Srbiju I rezultatom 64:54, dok je u konkurenciji djevojčica najbolja bila ekipa Srbija I koja je u finalnom susretu pobijedila Srbiju II rezultatom 35:22. Mlade Hrvatice su na koncu zauzele treće mjesto, dok su košarkaši turnir završili na četvrtoj poziciji.





Druženje sa zvijezdama


Veliku pažnju okupljenih izazvao je originalni pehar Larryja O’Briana koji se dodjeljuje prvaku NBA lige, kao i prisustvo košarkaša Atlanta Hawksa Bogdana Bogdanovića te nekolicine nekadašnjih NBA igrača predvođenih Nenadom Krstićem i Aleksandrom Pavlovićem.


Treneri i NBA osoblje su među sudionicima izabrali po dvoje najboljih mladih košarkašica i košarkaša koji će ovoga ljeta sudjelovati na »Jr. NBA Showcase« kampu u Las Vegasu, gdje će odmjeriti snage s ponajboljim vršnjacima iz čitavog svijeta. Tu čast su u konkurenciji djevojaka dobile Hrvatica Klara Bilušić te Nađa Maksimović iz Srbije, dok su kod mladića izabrani Lun Jarc iz Slovenije i Petar Bjelica iz Srbije. Individualna priznanja su dobili i Petar Vukušić te Petra Glomazić, oboje iz Hrvatske, koji su pobijedili na natjecanju u gađanju trica.


Foto: KOšARKAŠKI SAVEZ SRBIJE