Četvrtak, 9. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NBA liga

VIDEO LeBron, Jokić, Durant i Dončić izgubili All-Star utakmicu u kojoj je postignut rekordan broj poena

Autor: Portal Novi list

19.02.2024. 08:07
VIDEO LeBron, Jokić, Durant i Dončić izgubili All-Star utakmicu u kojoj je postignut rekordan broj poena

Foto: LeBron James/Foto REUTERS

Istok je svladao Zapad i postao prva momčad koja je postigla više od 200 poena u 73 godine dugoj povijesti igranja ovakvih utakmica



RIJEKA All-Star utakmica u Indianapolisu donijela je more – rekorda. Istok je svladao Zapad 211:186 i postao prva momčad u 73 godine dugoj povijesti igranja ovih revijalnih susreta koja je postigla više od 200 poena. Osim toga Istok je ispalio 97 i pogodio 42 trice. Dosadašnji rekordi je 90 ispucanih i 35 pogođenih trica. Momčadi su zajedno  pogodile 66 trica iz 168 pokušaja, što je također novi rekord.


Najviše pokušaja za tri poena imao je MVP utakmice – Damian Lillard (Istok). Pogodio je 11 puta, postigao ukupno 39 poena uz šest asistencija i tri skoka, te dobio trofej Kobe Bryant.


Prvi strijelac utakmice bio je  Karl-Anthony Towns (Zapad) s 50 poena.




LeBron je zabio osam, Kevin Durant 18, Nikola Jokić 13, Luka Dončić sedam kod poražene momčadi…


Sam rezultat jasno sugerira da se igralo bez obrana, a to nije svima baš leglo. Legendarni Larry Bird je poslao jasnu poruku:


– Vrlo je važno okupiti najbolje igrače na svijetu na jednom mjestu, ali nedostaje više kompetitivnosti, drugačiji, ozbiljniji pristup kako bi navijači vidjei koliko su dosta dobri – rekao je nekadašnji lider Celticsa.