ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

NBA liga

Igrač iz razvojne lige trijumfirao u natjecanju u zakucavanju na All-Star vikendu

Autor: Hina

18.02.2024. 12:19
Igrač iz razvojne lige trijumfirao u natjecanju u zakucavanju na All-Star vikendu

Foto: Mac McClung/Foto REUTERS

Ovaj 25-godišnji bek, koji ima tek četiri utakmice u NBA ligi, još jednom je pokazao svoju fenomenalnu opuštenost i uveo inovaciju s prvim zakucavanjem



INDIANAPOLIS  Igrač razvojne lige Matthew “Mac” McClung trijumfirao je kao i prošle godine u NBA All-Star Weekend natjecanju u zakucavanjima u subotu u Indianapolisu.


Ovaj 25-godišnji bek, koji ima tek četiri utakmice u NBA ligi, još jednom je pokazao svoju fenomenalnu opuštenost i uveo inovaciju s prvim zakucavanjem tako što je preskočio igrača, vratio mu loptu iznad glave, namjerno ispustio loptu u zrak prije nego što ju je uzeo natrag i zakucao. Kako bi u finalu pobijedio krilnog igrača Celticsa Jaylena Browna, McClung je izveo vrhunski skok preko bivšeg legende Shaquillea O’Neala (2.16 m), zaradivši maksimalnu ocjenu žirija.


Lider Milwaukee Bucksa Damian Lillard pobijedio je u natjecanju u pogađanju trica kao i prošle godine, pobijedivši Karl-Anthonyja Townsa i Traea Younga u tijesnom finalu.




Potom je uslijedila predstava u dvoboju spolova u tricama između zvijezde Golden State Warriorsa Stephena Curryja i Amerikanke Sabrine Ionescu, igračice New York Libertya i Team USA.


Ionescu je izazvala Curryja nakon završetka rekordnog natjecanja u vještinama prošle godine, a susret je organiziran za dobrotvorne udruge.


Ionescu, koja je pucala s NBA linije, koja je dalje od one WNBA ligi,  ali s nešto manjim WNBA loptama, izgubila je od Curry 26-29.


All-Star utakmica igra se u nedjelju.