Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dodatne kvalifikacije za ulazak u Premijer žensku ligu

Splićanke na Višnjiku potvrdile ostanak među elitom

Autor: Paulo Sarić

01.05.2023. 16:44
Splićanke na Višnjiku potvrdile ostanak među elitom

Foto: Mate Komina



Nakon što su u subotu u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za ulazak u Premijer žensku ligu na Gripama poražene od Splita s 18 razlike, košarkašice Zadra danas su i u uzvratu na Višnjiku u jako dobroj atmosferi gotovo u potpunosti popunjene male dvorane bile primorane stisnuti ruku suparnicima koje su slavile sa 61:80 i zadržale mjesto među domaćom košarkaškom elitom. Kako je bilo i za očekivati, Zadranke su agresivno i odlučno ušle u utakmicu, s namjerom da pokušaju nadoknaditi veliki zaostatak iz prvog susreta. Nakon izjednačenog otvaranja, izgledalo je da su domaće djevojke na dobrome putu kada su nakon ubačaja Valerije Prtenjače otišle na 14:8 i natjerale gostujućeg stratega na rani razgovor sa svojim igračicama, no kako je vrijeme odmicao tako su sve više do izražaja počeli dolaziti veće iskustvo i kvaliteta Splićanki.


Svoj borbenosti košarkašica Zadra unatoč, djevojke u crnim dresovima su brzo uspostavile ravnotežu u skoku, a nedugo potom i prešle u vodstvo. Trica Ivane Brnas na isteku desete minute dovela je gošće do prve prednosti, a kada su se na nju nedugo potom nadovezali dalekometni ubačaji Tee Turić i Josipe Silov semafor je već pokazivao plus deset za gošće (20:30). Košarkašice s Gripa su u prvom poluvremenu šest puta bile precizne izvan linije 6.75 te su dvoznamenkastu prednost sa sredine druge dionice do odlaska u svlačionice dodatno povećale na 26:41 i time praktički potvrdile zadržavanje premijerligaškog statusa.


Valerija Prtenjača (ŽKK Zadar)

FOTO: Mate Komina


Početne minute nastavka su protekle u izjednačenoj igri, da bi novih šest vezanih poena Splićanki sredinom treće četvrtine odvelo gošće na plus 19, nakon čega su nestale i posljednje dileme oko pobjednica dalmatinskog dvomeča, pa smo do kraja gledali nešto opušteniju košarku u kojoj su veću priliku dobile igračice s klupa oba sastava koje su time skupile vrijedno dodatno iskustvo pred izazove koje ih očekuju najesen.




Splićanke su s po 17 poena predvodile Josipa Silov i kapetanica Ivana Brnas, čemu je potonja dodala i osam skokova, dok su Bruna Jeličić i Valerija Prtenjača s po 12 koševa bile najefikasnije u zadarskim redovima.