Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, 4. kolo

Sedmorica Samoboraca svladala Puntamiku

Autor: Paulo Sarić

11.04.2023. 19:49
Sedmorica Samoboraca svladala Puntamiku

Foto: Mate Komina



Košarkaši Opus Puntamike upisali su još jedan poraz u Prvoj muškoj ligi. Danas je bolji od njih u četvrtom kolu Lige za ostanak bio Samobor koji je na Višnjiku slavio rezultatom 90:99 i stigao do vrijednog trijumfa u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Premda su u Zadar stigli u desetkovanom sastavu, igrači Đure Simona su gotovo od prve minute nametnuli svoj ritam te na krilima Vladana Lazića i Hrvoja Puljka vrlo rano uspostavili rezultatsku inicijativu. Premda s već 40 ljeta na leđima Puljko nije izgubio šuterski osjećaj, što je potvrdio s dvije rane trice, pa se u drugu dionicu ušlo s ugodnih plus osam iz gostujuće perspektive (16:24).


Semafor je uskoro pokazivao i dvoznamenkastu prednost gostujućeg sastava koji je više-manje mirno kontrolirao događanja na parketu, uz tek pokoju manju ugrozu koja bi uglavnom dolazila s adrese Šimuna Lončara pa se kratkoća klupe u tim trenucima gotovo i nije osjetila. Prišli su, doduše, Puntamičani na dva poena zaostatka nakon pogođene trice Nina Barića, no Samoborci su učas odbili domaći nalet i na veliki odmor otišli s prednošću od devet poena (41:52). Otvaranje nastavka donijelo je buđenje košarkaša Mira Dundova koji su krenuli u veliki nalet i okomitošću u napadu stigli do željenog preokreta (66:64). Ipak, iskusni Samoborčani učas vraćaju ravnotežu te se u posljednjih deset minuta ulazi s poravnatih 71:71.


Kako je vrijeme odmicalo, gosti su sve više gubili svježinu te su se okrenuli zonskoj obrani koja se u prvom periodu nije pokazala dobrom jer su Puntamičani s dvije vezane trice natjerali trenera Simona na kratki razgovor sa svojim igračima, no Samoborčani su ostali vjerni zoni i krenuli u odlučujući nalet. Marijano Glasnović je tricom pokrenuo, a Lazić polaganjem zaključio gostujuću seriju 0:12 koja je usmjerila bodove prema sjeveru. Vladan Lazić je s 29 poena predvodio strijelce gostiju, a pratio ga je Hrvoje Puljko s 24 koša, sedam skokova i pet asistencija, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Šimun Lončar s 31 poenom.