Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Liga za ostanak Prve muške lige, 8. kolo

Hermes tricama do uvjerljive pobjede protiv Puntamike

28.04.2023. 15:26
Hermes tricama do uvjerljive pobjede protiv Puntamike

Foto: Mate Komina



Košarkaši Opus Puntamike upisali su novi poraz. Danas je u maloj dvorani ŠC Višnjik u susretu osmog kola Lige za ostanak Prve muške lige od njih bolja bila Hermes Analitica koja je zasluženo slavila rezultatom 49:95. Puntamičani nisu imali odgovora na šuterski raspoložene goste koji su ubacili čak 18 trica te su na koncu mirno stigli do nove pobjede.


Premda su „Analitičari“ vrlo rano koketirali s dvoznamenkastom prednošću, Zadrani su uspjeli povezati nekoliko dobrih napada te su do osme minute zadržali neizvjesnost (15:15), no tu je bio kraj nadanjima momaka u bijelim dresovima. Hermes je do kraja prve četvrtine vezao 14 poena bez odgovora, devet od koji je stiglo izvan linije 6.75, pa je semafor uoči druge dionice pokazivao plus 14 za igrače Zvonimira Mravka (15:29). Gostujući kapetan Filip Kordić je nedugo potom vezao nova dva dalekometna ubačaja, a kada je izvrsno šutersko poslijepodne Zagrepčana nadopunio i Ante Martinac postalo je sasvim razvidno da će bodovi krenuti put glavnoga grada. Čak 11 trica ubacili su „Analitičari“ do odlaska na veliki odmor, čime su slomili sav otpor domaćina pa je nastavak protekao u revijalnoj košarci lišenoj sve rezultatske neizvjesnosti u kojoj je prednost gostiju nastavila rasti sve do konačnih plus 46.


Čak je sedam igrača Hermesa susret završilo s po 12 poena na kontu (Nikola Ivanković, Jakov Jacović, Ante Martinac i Filip Kordić), dok je jedini dvoznamenkasti u redovima Puntamike bio Borna Jurela s deset koševa, devet skokova i četiri asistencije.