Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

drugi poraz

"Plusice" poražene od Trešnjevke u drugom kolu Premijer ženske lige

Autor: Paulo Sarić

09.10.2023. 09:39

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadar Plusa upisale su drugi poraz u Premijer ženskoj ligi. Nakon braniteljica naslova iz Raguse prošlu nedjelju, jučer su bolje od igračica Šime Kraljevića na domaćem parketu bile i viceprvakinje iz Trešnjevke 2009, koje su slavile sa 72:62. U utakmici koju je obilježilo nekoliko »refula«, ključnom su se pokazale dvije »crne rupe« u igri Zadranki, po jedna na početku prvog i drugog poluvremena.


Napadački jako sporo otvaranje susreta i tek dva ubačena poena u prvih deset minuta skupo su koštali »Plusice« koje su rano upale u dvoznamenkasti minus te su u nastavku dvoboja morale potrošiti puno energije kako bi uspostavile ravnotežu na parketu.


Ona je stigla u drugoj dionici kada su Iva Bošnjak i Saquita Joyner zapalile napadačku iskru, koju su u pravi »požar« rasplamsale Isabella Ósk Sigurðardóttir i Magdalena Dražić pa se u svlačionice otišlo s otvorenih 28:21.




Izgledalo je u tim trenucima da bi Zadranke mogle i iznenaditi, pogotovo kada je Sigurðardóttir smanjila na samo dva posjeda zaostatka, no onda je uslijedila nova »napadačka bonaca« koja je domaćim košarkašicama omogućila da serijom 17:0 odu na plus 21 (51:30) i otplove u mirnije vode.


»Plusice« se nisu predavale da su na otvaranju četvrte četvrtine prišle na minus deset nakon novog polaganja raspoložene Joyner (53:43), ali završnica je pripala igračicama Deana Nemeca koje su stigle do svoje prve pobjede u sezoni. Tara Kokolić sa 17 i Nina Novak sa 16 poena bile su najefikasnije u domaćim redovima, dok je Zadranke predvodila Iva Bošnjak s 20 koševa, deset skokova i pet asistencija.