Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

KOŠARKA

Niko Šare: Bez suigrača ne bih osvojio MVP priznanje

Autor: Juraj Vunjak

11.05.2024. 12:47
Niko Šare: Bez suigrača ne bih osvojio MVP priznanje

Foto: MISLAV KLANAC



Košarkaši Gimnazije Vladimira Nazora treću godinu zaredom osvojili su Državno prvenstvo srednjih škola u košarci. U finalu u Poreču pobijedili su XIII. zagrebačku gimnaziju sa 76:47. Niko Šare, kapetan Nazora, proglašen je najkorisnijim igračem turnira. Priznanje za MVP Šare je naslijedio od Michaela Ružića, kojem je ovaj trofej pripao prošle godine.


– Cilj je od početka bio samo jedan; još jednom obraniti titulu prvaka. Put nije bio lagan, no išli smo jednu po jednu utakmicu i u svakoj davali maksimum. Očekivali smo tvrde utakmice kao i što su većinom bile, no ispostavilo se da smo mi ipak bili ti koji su bili spremniji i uigraniji. Sad kad su se dojmovi slegli, shvaćam koliko smo zapravo bili dominantni kroz ove tri godine i drago mi je da sam u svojoj zadnjoj srednjoškolskoj godini osvojio još jedan naslov – kazao je Šare i osvrnuo se na priznanje koje je dobio za svoj učinak.
– Nagrada za najboljeg igrača je došla isključivo zbog mojih suigrača bez kojih to ne bi bilo moguće. Naravno, zadovoljan sam da je ta nagrada pripala baš meni, no i da je nekome drugom pripala ne bi mi niti malo smetalo.


U prethodnim finalima Nazor je 2022. sa 60:44 pobijedio SŠ Ivana Meštrovića iz Drniša, a lani je bio uvjerljiv protiv Tehničke škole iz Šibenika (62:24). Uz tri zlata košarkaša, osvojena zadnje tri godine, Gimnazija Vladimira Nazora u svojim vitrinama ima i tri titule prvakinja Hrvatske u košarci. Taj je uspjeh ostvaren 1998. 1999. i 2000. godine, a zanimljivo je da su košarkašice, tada pod vodstvom profesorice Jadranke Duvančić, 2001. nastupile i na Svjetskom školskom prvenstvu u Turskoj. Osim šest košarkaških trofeja Nazor ima i četiri titule najbolje srednje škole u ženskoj atletici.