Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prva muška liga, 5. kolo

Na Višnjiku se sprema nevera s Kvarnera

Autor: Paulo Sarić

04.11.2023. 18:34
Na Višnjiku se sprema nevera s Kvarnera

Foto: Mate Komina



Pred košarkašima Jazina Arbanasa je najteži izazov u sezoni. Igrači Roka Jurline u nedjelju u susretu petog kola Prve muške lige dočekuju riječki Kvarner 2010, momčad prepunu prekaljenih majstora loptanja pod obručima i nedvojbenog favorita za promociju u elitni rang hrvatske košarke. Goste predvodi bivši reprezentativac Marjan Čakarun, uz njega konce igre vuče nekadašnji igrač Zadra Siniša Štemberger, a u sastavu se nalaze i još dvojica košarkaša iz Donatovog grada – Šime Lisica i Dominik Zelanto.


– Kvarner u svojim redovima ima mnoštvo iskusnih igrača koji su puno toga prošli u svojim karijerama te im je kadar složen za najviše domete. Gosti su nedvojbeno veliki favoriti, no sport je puno puta pokazao da kvalitetnija momčad ne pobjeđuje uvijek. Trebamo biti disciplinirani, pokušati iskoristiti njihove nedostatke i što je moguće više držati utakmicu u neizvjesnosti. Želimo se vratiti u pozitivan ritam te poboljšati koncentraciju i fokus na taktičke detalje koje ćemo pripremiti uoči dvoboja – kazao je u najavi sutrašnjeg susreta trener Roko Jurlina.


Niko Šare (KK Jazine Arbanasi)

FOTO: Mate Komina


Riječani su ovo ljeto okupili moćnu košarkašku družinu te su u prva četiri kola upisali savršen učinak, pobjeđujući suparnike s prosječnih 20 poena razlike.




– Teško je kazati odakle prijeti najveća opasnost, je li to centarska linija u kojoj se nalaze Marjan Čakarun i Marin Đugum, ili, pak, vanjska u kojoj ordiniraju Siniša Štemberger, Courtney Fells, Paolo Marinelli, Daniel Vujasinović, itd. Kvarner je momčad koja posjeduje visoku razinu kvalitete te je zasigurno u prednosti u odnosu na nas, no pokušat ćemo iskoristiti njihove slabosti i ugrabiti pobjedu, ukaže li se prilika – poručio je Jurlina.


Utakmica se igra u nedjelju u dvorani Krešimir Ćosić, s početkom u 12 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.