Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nepopularna odluka

Košarkaška reprezentacija BiH zbog nedostatka novaca neće igrati kvalifikacije za OI

Autor: Hina

17.03.2023. 13:25
Košarkaška reprezentacija BiH zbog nedostatka novaca neće igrati kvalifikacije za OI

Foto: V. KARUZA

Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati - rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor MilošMuška reprezentacija BiH u košarci zbog nedostatka novca i procjene kako se pozivu ne bi odazvali njezini najbolji igrači neće sudjelovati na kvalifikacijskome turniru za Olimpijske igre, koje će se sljedeće godine održati u Parizu.


“Postoji više razloga za takvu odluku. Prvi je financijski. A nije ni realno očekivati da će nam se igrači odazvati”, rekao je predsjednik Košarkaškog saveza BiH Dalibor Miloš.


Pojasnio je kako vodstvo Košarkaškog saveza BiH odluku o odustajanju od natjecanja u pretkvalifikacijama za OI donijelo u konzultacijama s izbornikom Adisom Bećiragićem. Izbornik je ocijenio kako se većina najvažnijih igrača ne bi odazvala pozivu budući je to vrijeme kada i sami imaju stanku za odmor. Umjesto toga, dodao je Miloš, planira se organizirati košarkaški kamp s proširenom reprezentacijom gdje bi se utvrdilo na koje se igrače može računati u budućnosti.Ponajprije se to odnosi na mlađe i još uvijek neafirmirane košarkaše.
Prošle godine reprezentaciji BiH u košarci novac za natjecanje uplaćen je tek nakon što su započeli natjecanje u svojoj skupini na Eurobasketu koje se igrao u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji.