Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Pripremni susret

Hrvatska na Mulaomerovićevom opatijskom debiju svladala Naglićevu Slovačku, Roko Badžim ubacio 15 poena

Autor: Zlatko Horvat

10.07.2023. 17:11
Hrvatska na Mulaomerovićevom opatijskom debiju svladala Naglićevu Slovačku, Roko Badžim ubacio 15 poena

Foto: Josip Sesar/Foto PIXSELL

Premijeru u dresu Hrvatske imali su Lovro Mazalin, Leo Menalo, Luka Krajnović i Renato Serdarušić



OPATIJA  Hrvatska košarkaška reprezentacija svladala je Slovačku Aramisa Naglića s 89:68 (23:21, 20:24, 22:12, 24:11) u trening susretu, odigranom bez gledatelja u opatijskoj dvorani “Marino Cvetković”. Bila je to prva utakmica izbornika Josipa Sesara na klupi Hrvatske, dok je s druge strane bio nekadašnji asistent u eri Velimira Perasovića i Damira Mulaomerovića. Naglić je sa Slovačkom ovom utakmicom zaključio pripreme u Crikvenici.


Premijeru u dresu Hrvatske imali su Lovro Mazalin, Leo Menalo, Luka Krajnović i Renato Serdarušić. Od 16 igrača nije igrao jedino ozlijeđeni Danko Branković. Slijedi susret s Kinom u srijedu u Kranjskoj Gori. Tri dana kasnije isti suparnici sastat će se u Opatiji u utakmici koja će označiti predstavljanje Sesara i njegovih izabranika.


Roko Badžim ubacio je 15 poena, Toni Perković je dodao 14, Antonio Vranković 13 poena i 8 skokova, dok je Dario Drežnjak upisao 12 poena protiv nekompletne Slovačke, koja je nakon prvih dviju četvrtina imala dva poena prednosti.




Hrvatska će u Opatiji odigrati dvije utakmice u skupini pretkvalifikacija za Eurobasket, 19. srpnja protiv Irske i tri dana kasnije protiv Luksemburga.