Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

KOŠARKA

Ekipa Zadar Plusa počela pripreme za debitantsku sezonu u Premijer ligi

Autor: Andrija Dešpoja

13.09.2023. 09:43
Ekipa Zadar Plusa počela pripreme za debitantsku sezonu u Premijer ligi

Foto: ŽKK ZADAR PLUS



Košarkašice Zadar Plusa konačno su krenule s pripremama za nadolazeću sezonu 2023./24. u Premijer ligi. Trener Šime Kraljević, koji je na klupi ove ekipe dvije godine, odnosno od osnutka kluba, u ponedjeljak je pod svodom dvorane Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole odradio prvi trening, doduše krnji jer je raspolagao s tek šest igračica, međutim takvo brojčano stanje bi se ubrzo moralo bitnije popraviti kada s one strane Atlantika dolete dvije američke košarkašice koje su zapele u matičnoj zemlji zbog problema s vizama.


– Jučer (prekjučer op.a.) smo krenuli s treninzima, no imali smo samo šest igračica na raspolaganju. U iščekivanju smo naše dvije Amerikanke kojima je nešto zapelo oko vize i njihov dolazak se prolongirao. Nadam se da bi trebale stići do kraja tjedna i da ćemo onda što se kaže punom parom zakoračiti u pripreme za nadolazeću sezonu – istaknuo je Kraljević tekuću problematiku na tek započetim pripremama u sklopu kojih su predviđene i tri provjere.


– Za vikend nam je u planu odigrati pripremni ogled s Vodicama, također želimo tijekom idućeg tjedna i drugog vikenda odraditi još poneku provjeru, i onda nam praktički počinje sezona. Nemamo puno vremena, kasno smo počeli s pripremama zbog problema s dvoranom i trebamo se što prije posložiti.




Plusice će u debitantsku sezonu u elitnom rangu hrvatske košarke ući s paklenim rasporedom. Najteže tri ekipe su se naredale jedna iza druge, što će pak Kraljević iskoristiti i kao dio priprema jer se ionako kasni nekoliko tjedana. Stoga će u tom uvodnom dijelu prvenstva primarni cilj biti uigravanje nove ekipe.


– Sezonu ćemo početi na parketu prvakinja u Dubrovniku, slijedi nam potom drugo gostovanje i to kod Trešnjevke, a tek u trećem kolu igramo prvu utakmicu na svom parketu, protiv KAŽL-a. Po svemu sudeći ne bismo trebali ugroziti premijerligaški status. Moramo raditi naporno, normalno bit će uspona i padova, pogotovo sada na početku. Nedostajat će nam nekoliko tjedana rada, jer je optimalno pripremati se sedam tjedana, a mi ćemo imati tek tri i to će nam predstavljati određene probleme na početku sezone, no ionako nam se posložilo da u prva tri kola imamo najteže protivnike i zato ne vidim veliki minus u cijeloj priči – zaključio je Kraljević.


Šime Kraljević, Foto: Arhiv ZL