Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

KUP RUŽICA MEGLAJ RIMAC

Košarkašice Zadar Plusa u osmini finala poražene od Šibenika

Autor: Paulo Sarić

15.12.2022. 20:00
Košarkašice Zadar Plusa u osmini finala poražene od Šibenika

Foto: Mate Komina



Košarkašice Zadar Plusa sinoć su na domaćem terenu u osmini finala Kupa Ružica Meglaj Rimac poražene od Šibenika rezultatom 58:77. Zadranke su tako i drugu godinu zaredom zapele na isto stepenici, nakon što ih je prošle sezone izbacila dubrovačka Ragusa.


Igračice Šime Kraljevića su pružile solidan otpor favoriziranim gošćama s Baldekina, no na koncu nisu imale rješenja za šuterski raspoložene Šibenčanke koje su utakmicu završile s čak 14 ubačenih trica.


Tricaški krešendo


Da će igračice Stipe Bralića imati vrlo dobru večer izvan linije 6.75 pokazala su već prva dva realizirana napada gošći, koje su preko Khiane Nickite Johnson i Vire Cherkaske rano namjestile nišanske sprave, a kada su se inozemnom dvojcu priključile Dana Šarić i Josipa Milković postalo je jasno da Šibenčanke imaju jako dobru artiljerijsku podršku.




Kada je Petra Baban u osmoj minuti ubacila već šestu tricu svoje ekipe, semafor je pokazivao 11:22 za košarkašice s Baldekina koje su time otišle na prvu dvoznamenkastu prednost nakon čega se, pokazat će vrijeme, više nisu osvrtale.


Druga dionica je donijela uvjetno rečeno nešto niži tempo pa su Zadranke do pet minuta prije odlaska na veliki odmor bile na priključku (22:33), no tada su Baban i Mihaela Dobrić vezale nove tri trice, ovaj puta za bijeg na plus 19 (25:44). U svlačionice se otišlo s istovjetnim zaostatkom, da bi nakon povratka na parket gledali prilično izjednačen nastavak.


Odrađivanje posla


Zadranke su, primorane kratkoćom klupe, nastavile igrati sa šest igračica, dok je gostujući strateg ponešto proširio rotaciju, posljedica čega je otvorena treća četvrtina u kojoj nije bilo većih promjena po pitanju razmaka između dvije ekipe. Svaki put kada bi domaće djevojke vezale nekoliko dobrih poteza, uslijedio bi ekspresan odgovor Šibenčanki, često s distance, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s minus 23 iz perspektive »Plusica« (43:66).


Do kraja smo stoga gledali mirno odrađivanje posla gostujućeg sastava koji je bez puno muke očuvao pobjedu i izborio plasman u četvrtfinale u kojem će odmjeriti snage s riječkim FSV-om. Šibenčanke je sa 17 poena, deset asistencija i devet skokova predvodila raspoložena Khiana Nikita Johnson koju je samo jedna uhvaćena lopta dijelila od trostruko-dvocifrenog učinka, a pratila ju je Petra Baban sa 16 koševa, dok je najbolja u redovima zadarskog sastava bila kapetanica Lucija Štrmelj koja je susret završila sa 16 poena, osam skokova i pet asistencija.