Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

LIGA BEZ GRANICA

"Plusice" love međunarodni trofej

Autor: Paulo Sarić

20.05.2023. 16:44

Foto: Mate Komina



Nakon što su uvjerljivim izdanjima osvojile Prvu žensku ligu i u tek drugoj godini postojanja kluba izborile plasman u elitni rang hrvatske ženske košarke, pred igračicama Zadar Plusa novi je veliki izazov. Višnjik će sutra i prekosutra ugostiti završni turnir regionalne Lige bez granica na kojem će »Plusice« tražiti i svoj prvi međunarodni trofej. U maloj dvorani sportskog srca Zadra, trofej će uz zadarske djevojke tražiti i dvije slovenske ekipe – Krka i Kranjska Gora, te austrijski Koš Celovec.


– Od samog početka natjecanja u Ligi bez granica cilj nam je bio pokušati ostvariti što je moguće bolji rezultat, i zbog sportskog aspekta, ali i zbog promocije kluba. Nastojimo biti samoodrživi klub, pri čemu su nam sponzorska sredstva jako bitna. Osnovni dio sezone smo završili na prvom mjestu, nakon čega smo se kandidirali za domaćinstvo završnog turnira, pri čemu nam je ŠC Višnjik izašao u susret – kazao je u uvodu trener »Plusica« Šime Kraljević.


Zadranke će u polufinalnom okršaju ugostiti djevojke iz Kranjske Gore, koje su ove sezone već jednom svladale, i to početkom veljače u Jesenicama kada je Antonela Bodrožić s 25 poena trasirala put do uvjerljive pobjede rezultatom 52:70.


“Ciljamo na pobjedu”




– Osnovni dio sezone se igrao po turnirskom sustavu, u tzv. »balonima«, kako se igra i Druga ABA liga. Izuzev prve utakmice protiv Novog Mesta, ostale susrete smo igrali na gostujućim terenima, pri čemu smo ostvarili izvrstan rezultat iako u većini utakmica nismo bili kompletni jer smo starije i iskusnije igračice štedjeli dugačkih putovanja. Kao i čitave sezone, želimo odigrati što je moguće bolju utakmicu i predstaviti se u što pozitivnijem svjetlu. Naravno, pritom ciljamo na pobjedu, kako u sutrašnjem polufinalu tako i u nedjeljnom finalu. Sezonu želimo zaključiti na najbolji mogući način, domaćom pobjedom i još jednim trofejom, nakon osvajanja Prve ženske lige – dodao je Kraljević, koji je iskazao vjeru da će njegove djevojke nastupiti u kompletnom sastavu, čime bi na sebe preuzele ulogu favoritkinja na završnom turniru. Kako stvari stoje, upitna je tek Sanja Kovačević zbog poslovnih obveza, no ni njezin nastup još uvijek nije u potpunosti prekrižen.


Zadranke će prvu utakmicu odigrati u subotu s početkom u 20 sati protiv Kranjske Gore, dok će dva sata ranije na parketu Višnjika snage odmjeriti Krka i Koš Celovec.