Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Poraz Zadar Plusa

Bez Štrmelj u bunaru završilo 29 lopti

Autor: Šime Ćurko

20.02.2024. 18:21
Bez Štrmelj u bunaru završilo 29 lopti

Foto: ŽKK ZADAR PLUS



Brođanke su od prve minute bile korak ispred Zadranki za pobjedu s kojom su se ove dvije ekipe bodovno izjednačile. Plusice su se u 14. minuti približile na minus tri (24:21), ali je nakon toga prednost »crvenih« polagano rasla do završnih 21 razlike. Bez Lucije Štrmelj, organizatorice igre, ionako »tanak« roster »bijelo-plavih« dodatno je oslabljen, što su igračice Broda znale iskoristiti i upisati važna dva boda u borbi za ostanak. Najefikasnija u redovima ZP-a ponovno je bila Saquita Joyner, koja je imala dvostruki-dvostruki učinak s 19 koševa i 11 skokova te valorizaciju 20. Dvoznamenkaste su još bile i Jelana Ljubos (11) te Magdalena Dražić (10).


– Čestitke domaćoj ekipi na zasluženoj pobjedi. Nismo ostvarili dogovoreno prije utakmice, no nedostajala nam je Štrmelj što je to rezultiralo velikim brojem izgubljenih lopti (29 pr.a). Zadovoljni smo dosadašnjim dijelom sezone i pokušat ćemo ju učiniti još uspješnijom – rekao je Šime Kraljević, trener Zadar Plusa.


Razloga za zadovoljstvo nakon utakmice osim Slavonki imale su i Zadranke, budući da su poraze upisali Zagreb i Split i sve je izglednije da će te dvije ekipe sezonu završiti na začelju, što znači da su ostali klubovi osigurali ostanak. Do kraja sezone Zadranke očekuje još šest utakmica, a u 17. kolu ugostit će Šibenik.