Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Peta pripremna utakmica

Zadar remizirao s Bosnom u Sarajevu

Autor: Paulo Sarić

09.09.2023. 19:30
Zadar remizirao s Bosnom u Sarajevu

Foto: KK Bosna



Nakon što su u petak preokretom došli do pobjede u prvom od dva vezana pripremna okršaja s Bosnom, košarkaši Zadra u subotu su u Sarajevu remizirali s nekadašnjim prvakom Europe rezultatom 78:78.


Slično kao i jučer, i danas je prvo poluvrijeme proteklo u znaku domaće momčadi, no za razliku od petka „Studenti“ su u uzvratu bili raspoloženi i na napadačkoj strani terena te su rano uspostavili rezultatsku inicijativu.


Posebno je nadahnut bio Vojin Ilić koji je u prve dvije četvrtine stvarao velike probleme zadarskim košarkašima ubacivši u tom razdoblju čak 17 poena, dok s druge strane u redovima aktualnog prvaka Hrvatske nije bilo pretjerano istaknutog pojedinca, prednjačio je Lovro Mazalin s osam postignutih koševa.




Ponovno je kritična bila druga dionica koju je Bosna dobila s 28:14, pa se na veliki odmor otišlo s neugodnih minus 17 iz perspektive igrača Danijela Jusupa.
Zadranima su probleme stvorili rani problemi s osobnim pogreškama Arijana Lakića koji je bio prisiljen brzo preseliti na klupu, dok su dvije udarne napadačke igle Luka Božić i Dario Drežnjak odigrale za svoje standarde prilično rezerviranu partiju, zajedničkim naporom ubacivši tek pet poena, pa pogled na semafor koji je uoči odlaska u svlačionice pokazivao 51:34 za domaćine ne treba previše čuditi.


Nastavak je donio puno bolju igru Zadra koji je odmah podigao agresivnost u obrani i limitirao napadačka rješenja Bosne, no za pravo približavanje valjalo je sačekati četvrtu četvrtinu kada je čvrsta obrana nadograđena i efikasnom igrom u napadu pa je prednost domaćina brzo počela kopnjeti.


Probudio se Drežnjak, a vrijedan doprinos je dvjema tricama dao i mladi Krševan Klarica pa je Zadar učas uhvatio rezultatsku priključak. Igrači Josipa Pandže su u potpunosti ostali bez napadačke kreacije te su do većine poena dolazili s linije slobodnih bacanja, no na koncu za potpuni preokret Zadra nije bilo vremena te je utakmica završena s „prijateljskih“ 78:78.


Kapetan Marko Ramljak je s 12 koševa predvodio trojicu dvoznamenkastih igrača u zadarskim redovima, Dario Drežnjak i Arijan Lakić su dodali po 11 poena, dok je Vojin Ilić susret završio s 21 košem.


BOSNA 78
ZADAR 78

(23:20, 28:14, 12:16, 15:28)


SARAJEVO – ŠD Goran Čengić.


BOSNA: Smajlović, Zamiragić 14, Planinić 6, Džafić, Jovanović, Zubac 3, Ilić 21, Božović 10, Ćurevac 11, Pašalić 4, Magić, Verlašević 9. Trener: Josip Pandža.


ZADAR: Ramljak 12, Mekić 8, Lakić 11, Božić 9, Mazalin 8, Klarica 6, Sikirić 7, Jambrović 4, Žganec 2, Njegovan, Grbić, Drežnjak 13. Trener: Danijel Jusup.