Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Otkriveni stvarni problemi

Igračima kasne četiri, radnoj zajednici dvije plaće

Autor: Paulo Sarić

15.05.2023. 20:52
Igračima kasne četiri, radnoj zajednici dvije plaće

Foto: Mate Komina



Udruga Grad košarke poslala je priopćenje medijima u kojem se dotaknula financijske problematike KK Zadar. Nakon što je u petak predstavljen plan ozdravljenja perjanice zadarskog sporta, koji u oba pozitivna scenarija predviđa pozajmicu Grada, jamstvo za kredit u iznosu od nešto manje od milijun eura te okruglih milijun eura iz gradskog proračuna, najkasnije od iduće godine, Udruga je iznijela podatak da se igračima i radnoj zajednici u ovom trenutku duguju po četiri plaće te je apelirala da pojedini gradski vijećnici prestanu s populizmom i guranjem sportskog »srebra i zlata« grada u ponor.


– Radnoj zajednici u ovom trenutku dugujemo dvije plaće, posljednja je isplaćena za drugi mjesec, odnosno veljaču, dok su igrači od početka sezone dobili pet rata te im se u ovom trenutku duguju četiri plaće – ispravila je vršiteljica dužnosti direktorice KK Zadar Vana Dundov.


Radi se na pozajmici Grada


– Jedna plaća bi trebala biti isplaćena ovaj tjedan, te ćemo uložiti sve napore da ugovorne obveze servisiramo do kraja sezone – dodala je Dundov.




U klubu se sukladno obećanju s kraja prošlog radnog tjedna već radi na dogovaranju pozajmice Grada Zadra u iznosu od 132 tisuće eura kojom bi se trebale pokriti »najžurnije« obveze, među koje spada i isplate jedne plaće zaostatka igračima, dok će se za pokrivanje ostalih obveza tražiti druga rješenja o kojima se već pregovara. O budućem rebalansu proračuna za sada još uvijek nije bilo velikih razgovora, ipak sasvim je jasno da će za uredno zatvaranje klupskog budžeta za tekuću natjecateljsku sezonu trebati dodatna sredstva od Grada, a kako je u petak predstavljeno budu li ona na raspolaganju ove godine sezona će biti završena bez gubitaka, iz duga će se izaći tijekom 2026., što će omogućiti i da se ranije pokrene projekt klupske akademije, dok će i kamate na osnovicu biti niže za gotovo 21 tisuću eura.