ponedjeljak, 13. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danijel Jusup nakon pobjede protiv Igokee

Obrana odigrana na visokoj razini

Autor: Andrija Dešpoja

07.03.2024. 20:39
Obrana odigrana na visokoj razini

Foto: Luka Jeličić



Pet pobjeda iz zadnjih šest utakmica zbrajaju košarkaši Zadra, a petom žrtvom pokazao se susjed na ljestvici koji to više nije, jer Igokea je u Krešinom domu ostala i bez bodova i bez koš razlike pa se za momčad Danijela Jusupa jedino još na putu prema potvrdi petog mjesta na ljestvici može spriječiti Mega.


Dominacija


No, tko kaže da se Zadrani možda neće naći i još više, jer sljedeći gost Višnjika je Cedevita Olimpija koja se definitivno da uhvatiti, ali ta priča sigurno nije bila u fokusu stratega Zadra pri obraćanju medijima nakon nove velike pobjede. A ona je stigla najviše zahvaljujući obrambenom angažmanu njegovih momaka koji su se suprotstavili snažnim tijelima kolega iz Laktaša i većim dijelom dvoboja dominirali.


– Igokea je nezgodna čvrsta momčad, imaju izvanserijske šutere i ako popusti koncentracija nastanu problemi. Obranu smo igrali na velikoj razini, skakali smo, preuzimali, ali i izgubili napadački ritam. Ipak smo se obranili, kada smo napravili razliku utakmica je ušla u mirnije vode. Drago mi je da smo pobijedili s višom razlikom nego smo izgubili u prvoj utakmici, tako da ćemo u slučaju istog broja bodova biti ispred njih. Čestitam igračima, stručnom stožeru i navijačima koji su bili super i nadam se da ćemo se i dalje zajedno boriti do kraja – sažeo je Jusup dojmove nakon intenzivnog okršaja s Igokeom koja je stigla u Krešin dom jako motivirana da odigra pravu utakmicu, no nešto se pitalo i domaće košarkaše koji su bili obrambeno neumoljivi i dopustili tek 59 poena. Tešku igru u napadu istaknuo je i trener gostiju Vladimir Jovanović


Trica Zadra




– Utakmica je bila prava košarkaška, fajterska, čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Znali smo u pripremi utakmice da su jako atipična momčad koja igra s visokom petorkom, da su protiv mnogih dominantni na »low postu«. Pokušali smo u kratko vrijeme promijeniti obranu i izvesti ih zone komfora. Mislim da smo u nekim dijelovima uspjeli, ali kada Zadar ubaci veliki broj trica, posebice igrači od kojih se to ne očekuje, onda ih je nemoguće pobijediti na domaćem terenu. Mislim da smo u napadu odigrali lošije, promašili veliki broj otvorenih šuteva i zicera, uz deset izgubljenih lopti u prvom poluvremenu to se pokazalo previše za gostujući teren poput ovog – kazao je Jovanović.