Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Naporan ritam

Košarkaši Zadra večeras u Kostreni protiv Škrljeva

Autor: Andrija Dešpoja

09.03.2024. 14:21
Košarkaši Zadra večeras u Kostreni protiv Škrljeva

Foto: Luka Jeličić



Skok s utakmice na utakmicu u razmaku od samo 48 sati, košarkašima Zadra je poput običnog dana u uredu pa se bez nekog posebnog stresa pristupa večerašnjem gostovanju na terenu Škrljeva, a najveći razlog tomu je veliko olakšanje nastupilo u svlačionici nakon što se preko Igokee stiglo do 13. abaligaške uspješnice, možda vrijedne iznimnog petog mjesta. No, to pucanje na visoke pozicije u regionalnim okvirima igračima Danijela Jusupa ne daje pravo podcjenjivanja domaćeg prvenstva gdje je na redu treći krug osnovnog dijela, s istaknutim ciljem da im i do početka doigravanja konkurencija ostane kao i dosad, iza leđa.


Snažniji protivnik


Stoga je u susretu pretposljednje i vodeće momčadi kristalno jasno tko je veliki favorit, međutim domaći sastav nije nimalo bezazlen iako mu to plasman na ljestvici ne otkriva. Škrljevo je pred tjedan i pol dana u ogledu na Višnjiku pokazalo da može biti vrlo opasno, ubacili su 84 koša unatoč činjenici da im je roster bio osakaćen i da će njihov strateg Edi Dželalija u ovom okršaju s prvakom Hrvatske imati na raspolaganju dvojicu svojih Amerikanaca, ponajboljeg igrača Traya Hollowella te novopristiglog Kahlila Whitneya kao i najfriškijeg u svom sastavu Filipa Krajinu koji je do jučer nastupao za razvojnu momčad Zadra, Jazine Arbanasi.


– Utakmica sa Škrljevom dolazi nam dva dana nakon Igokee, opet jedne iscrpljujuće utakmice i stvarno je prekratko vrijeme da se igrači oporave te naprave nekakav ozbiljniji, suvisliji trening. Što se tiče samog Škrljeva, oni su se prije nekoliko dana prezentirali kao jedna dobra, agilna, brza momčad, tako da njihovo mjesto na ljestvici nije u skladu s onim što su pokazali. Ako se dodaju dvojica Amerikanaca koja tada nisu igrala, jasno je da ćemo morati uložiti značajan napor kako bismo dobili utakmicu. Vidjet ćemo hoćemo li neke igrače uspjeti odmoriti – najavio je Jusup klasičnu metodu koju je primjenjivao svaki put kada bi se u razmaku od dva dana naredali abaligaški i premijerligaški ogledi.


Odmor nositeljima




Poštedu će netko od nositelja dobiti sigurno, a tu su najveći kandidati Luka Boži. Karlo Žganec i Lovro Mazalin koji su iznijeli najveći teret kontra momčadi iz Laktaša. U toj utakmici strateg Zadra nije mogao računati na Marka Ramljaka koji je ostao izvan momčadi zbog povišene tjelesne temperature, no viroza je izgleda prošlost i očekuje se da će kapetan nastupiti u večerašnjem okršaju sa Škrljevom, a isto tako se očekuje da više potegne klupa koja se nije izraubala kao nositelji u srazu s Igokeom. A među njih definitivno spada i reprezentativac Sjeverne Makedonije Adem Mekić koji inače uživa ulogu tzv. Jusupovog džokera i uvijek je spreman, što se kaže, izginuti na terenu.


– Moramo ući energično i fokusirano kao u svakoj utakmici dosad, prvenstveno u obrani jer nam se igra bazira da nam napad dolazi iz obrane. Raspored je takav kakav jest, nemamo puno vremena za odmor, ali sigurno želimo nastaviti u dobrom ritmu te nam svaka pobjeda donosi pozitivan duh u svlačionicu. Škrljevo će sigurno izaći na teren energično, probat će nam što više otežati, a na nama je da damo svoj maksimum – kazao je Mekić uoči utakmice koja se igra u Sportskoj dvorani Kostrena s početkom u 18 sati.