Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prve reakcije

Jusup: Radili smo dobar pritisak na „pick and rollu“

Autor: Paulo Sarić

30.05.2023. 22:08
Jusup: Radili smo dobar pritisak na „pick and rollu“

Foto: Mate Komina



Kako se i očekivalo, bila je to čvrsta i većim dijelom izjednačena utakmica dvaju suparnika koji su čitave sezone pokazivali da ih „tek grami“ dijeli kada govorimo o izdanjima na parketu. Na koncu su, kako to često biva kada se susretnu dvije momčadi jednake kvalitete, presudili detalji. Oni su u utorak otišli na stranu Zadra koji je na krilima čvrste obrane na početku četvrte četvrtine, pretočene u seriju 2:18, otišao na dvoznamenkastu prednost (63:76) koju je mirno sačuvao do kraja vruće splitske večeri i napravio prvi korak prema novom naslovu prvaka Hrvatske.


– Dobro smo odigrali u obrani. Napravili smo dobar pritisak na „pick and rollu“ i na kraju smo pogodili nekoliko šutova iz unutarnje igre, a kada se ubaci par takvih šutova napravi se razlika te je lakše igrati. Čestitam svojim igračima, sada se moramo odmoriti i pripremiti za utakmicu u četvrtak. Sve utakmice će biti ovakve jer se susreću dvije izjednačene momčadi koje ove sezone zaista dobro igraju. Tu odlučuju nijanse – kazao je nakon velike pobjede trener Zadra Danijel Jusup.


Bila je to prava timska predstava momaka s Višnjika u kojoj su svi dali potreban doprinos, no posebno valja istaknuti predstavu Karla Žganeca koji je susret završio sa 17 poena i 13 skokova te je napravio velike probleme obrani „Žutih“, dok je s druge strane odigrao važnu rolu u zaustavljaju domaće igre dva-na-dva.




– Dosta smo se mučili u napadu, nismo pogodili neke otvorene šutove i to je na kraju bilo presudno. Čestitam Zadru na prvoj pobjedi, a na nama je da se što je moguće bolje pripremimo za idući susret. Moramo pogledati utakmicu, vidjeti gdje možemo bolje napadati te pokušati pripremiti neke stvari kako bismo iskoristili rupe koji Zadar ima u obrani – izjavio je trener domaćeg sastava Srđan Subotić, za kraj pohvalivši atmosferu na tribinama i poručivši da je tek – 1:0 za Zadar.