ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Prve reakcije nakon poraza u Beogradu

Jusup: Nije nam lako, ali nema nam druge nego šutjeti i raditi

Autor: Paulo Sarić

28.04.2023. 22:30
Jusup: Nije nam lako, ali nema nam druge nego šutjeti i raditi

Foto: Dragana Stjepanović/KK Crvena zvezda/ABA liga



Petnaest godina nakon posljednjeg nastupa u doigravanju regionalne lige u kojem su nakon teško izborene četvrtfinalne pobjede protiv FMP-a ispali od sada „pokojnog“ Hemofarma, košarkaši Zadra su protiv Crvene zvezde trajali – petnaest minuta. Toliko je vremena, naime, bilo potrebno domaćinima da se na krilima izvrsnog šuta za tri poena odvoje na dvoznamenkastu prednost, nakon čega su rasterećeno priveli posao kraju. Beograđani su sredinom prve četvrtine preuzeli rezultatsku inicijativu, a kako je vrijeme odmicalo tako su zahvaljujući potpunoj kontroli skoka i dalekometnoj artiljeriji polako podebljavali zalihu koja je uoči velikog odmora iznosila čak 22 poena (58:36), da bi u nastavku ponešto „podigli nogu s papučice gasa“ i rutinski stigli do pobjede.


– Mi smo se u prvoj četvrtini relativno dobro držali te smo dobro stajali na parketu, međutim Zvezda je u prvom poluvremenu imala šut za tri poena 10-15 te je na krilima kvalitetne trice došla do razlike, nakon čega je igrala rasterećeno. Nama je to bilo jako teško za pratiti, jer broj igrača koje imam na raspolaganju na ovakvoj razini nije velik, pa sam morao dosta „izraubati“ momke koji nas i inače nose ove sezone. Bez obzira na konačnu razliku, mislim da ovakve utakmice dobro dođu jer vidiš gdje si protiv prave euroligaške momčadi koja igra na sto posto. Moji igrači su dali koliko su mogli u ovom trenutku – kazao je nakon susreta trener Zadra Danijel Jusup, koji je istaknuo i da je Crvena zvezda podosta drugačija momčad od one koju su njegovi igrači pobijedili prošle jeseni.


Marko Ramljak (KK Zadar)

         FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga


– Kao i kod svake momčadi, prisutna je oscilatornost. Ne igraju svi čitavo vrijeme u istoj formi. Zvezda se u zadnjim utakmicama digla, puno je motiviranija i raspoloženija. Vildoza i Campazzo su igrali kao da im se „radi o životu“ te su se veselili svakom poenu, što je izvrsno jer znači da su profesionalci i da izvršavaju ono što im trener kaže. Prije svega, sada je tu Campazzo kojeg onda nije bilo, a uz to igraju puno čvršće. Teško smo dolazili do poena i teško smo kapitalizirali Božićevu unutarnju igru. Da skratim, Zvezda igra s većom odgovornošću, a uz to je i u naletu jer joj je ostala samo ABA liga da pokaže svoju kvalitetu.




I dok Crvena zvezda posljednjih godina praktički „pliva u novcu“, Zadrani su ove sezone uz bitke na parketu vodili ljutu borbu i s financijama. Premda je tu situacija i dalje daleko od idealne, kukanju nema mjesta.


–  Svi imaju probleme, ne samo mi. Ne volim druge opterećivati svojim problemima. Nije nam lako, ali to držimo za sebe i šutimo. Nema nam druge nego šutjeti i raditi – zaključio je Jusup.