Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uslišena želja trenera Jusupa

Juan Davis se vraća u Zadar

Autor: Paulo Sarić

05.12.2023. 13:31
Juan Davis se vraća u Zadar

Foto: Mate Komina



Višetjedna želja trenera Danijela Jusupa konačno je uslišena. U Zadar se vraća visoki Amerikanac Juan Davis koji je prošle sezone bio jedan od brojnih kotačića u stroju koji je dobrim igrama i postignutim rezultatima iznenadio ne samo hrvatsku, već i regionalnu košarkašku javnost. Razgovori s Davisom traju već neko vrijeme, želja 27-godišnjeg krilnog centra za povratkom u Donatov grad nikada nije bila upitna, pa je valjalo tek riješiti neke „sitnice“ poput pronalaska financijskih sredstava za novo probijanje ukupnog proračuna za troškove prve momčadi, koji će ovime doći jako blizu okruglih milijun eura.


Danijel Jusup (KK Zadar)

FOTO: Dragana Stjepanović/ABA liga


Jesu li sredstva pronađena teško je kazati, jer iz kluba na takva pitanja uglavnom poručuju da je riječ o anonimnim dobrotvorima i mecenama, filantropima i altruistima, koji se vode onom Isusovom: „Neka ti ne zna ljevica što čini desnica“, no sigurno je da je zeleno svjetlo konačno stiglo i da se uskoro kreće u nabavku avionske karte za nekadašnjeg igrača Feyenoorda i MZT-a koji bi se u skorom razdoblju trebao ponovno pojaviti u svlačionici kluba s Višnjika.


Davis će sa Zadrom potpisati ugovor do kraja sezone koji će aktualnog prvaka Hrvatske koštati nešto manje od 40 tisuća eura, a konačna odluka je pala na temelju volje članova Nadzornog odbora koji su, premda ne jednoglasno, većinski podržali novo probijanje proračuna. Već drugo ove sezone. Davis je u prošloj kampanji bio na prosjeku od 8.3 poena i 4.1 skoka u ABA ligi, dok je u hrvatskom prvenstvu bilježio nešto bolje brojke od 9.3 koša i 4.7 uhvaćenih lopti, a njegovim dolaskom bi na posudbu trebao otići mladi Ivan Njegovan, i to u klub koji će preuzeti trošak mjesečne plaće visokog Otočanina. Riječ je, kažu Zagrepčani, o Boscu.


Ivan Njegovan

FOTO: FIBA




Uz dolazak Davisa, „nadzornici“ su odobrili i trošak plaće Petra Vujačića do kraja sezone. Ugovor slovenskog šutera sa Zadrom ističe krajem prosinca, a klub se o produljenju mora očitovati u narednih deset dana. Ne produlji li se ugovor s Vujačićem, sredstava će se potrošiti za dolazak novog igrača na vanjskim pozicijama. Ukupno odobreni trošak plaća za dvojicu igrača? Nešto više od 51 tisuću eura (51.136,62 EUR).