Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Premijer liga, 9. kolo

Gospari kapitulirali u prvom poluvremenu

Autor: Andrija Dešpoja

19.11.2023. 19:37
Gospari kapitulirali u prvom poluvremenu

Foto: Luka Jeličić



Nakon maestralne izvedbe u petak navečer na splitskim Gripama, košarkaše Zadra je niti dva dana kasnije, večeras na svom Višnjiku, dočekala nova obveza u Premijer ligi. Deveta ove sezone koja je kao i prethodnih osam zaključena s pobjedom rezultatom 98:59. Igrači Danijela Jusupa unatoč teškom, ali slatkom abaligaškom izazovu kontra Splita, uspjeli su rutinski odraditi sraz s novakom u ligi Dubrovnikom koji je bio prisiljen kapitulirati već nakon proteka uvodnih 20 minuta igre. Iako je Jusup odlučio potpuno odmoriti tvorca povijesnog “triple-doublea” protiv “Žutih” Luku Božića, to se nimalo nije osjetilo na parketu Krešinog doma jer su se od prvih minuta razigrali Arijan Lakić i Patrik Jambrović te se prema koncu prve dionice otišlo s dvoznamenkastim vodstvom Zadra (23:13).


Patrik Jambrović (KK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


U drugoj četvrtini slična priča kao u prvoj. Simpatični gosti zabijali su na kapaljku dok takvu vrstu problema nije imala domaća škvadra kod koje se praktički svatko tko je ušao u igru i upisao u listu strijelaca. Izuzev Karla Žganeca koji je deset minuta na terenu odradio s pet skokova i dvije asistencije, no zato su se s tricama pravodobno javljali Petar Vujačić, Krševan Klarica i Lakić koji je do poluvremena utrpao “Gosparima” 15 koševa i bio najzaslužniji za 22 plusa domaćeg sastava (51:29). Zadarski strateg na gostujućoj klupi, Ivan Perinčić, pomirio se sa sudbinom već u tom razdoblju utakmice, abaligaš je ipak bio prejak za njegovu momčad koja je još na Višnjik došla bez Amerikanca Javona Levija, a jedino je koliko-toliko uspijevao parirati Jusupovim igračima nekadašnji član svlačionice na Višnjiku Filip Vujičić koji je zaključio poluvrijeme s deset koševa na svom kontu.


Adem Mekić (KK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


Visoko vodstvo Jusupu je značilo i uživanje u luksuzu da može na klupu zabetonirati svoje preostale vedete, pa su tako zasluženi odmor dobili kapetan Marko Ramljak, Dario Drežnjak te Žganec, a drugi ešalon je imao zadatak podignuti rezultatsku razliku, što mu je uspjelo tek pred kraj treće dionice kada se nakon ubačaja Vice Grbića odlepršalo na 28 plusa (76:48). Dubrovčani su se potom susreli s još većim minusom, Jambrović u suradnji s Grbićem postavlja polovicom četvrte četvrtine na 30 viška (87:57), a na svoje je došao i Ivan Njegovan koji je s nekoliko efektnih završnica potaknuo uspavanu publiku na Višnjiku na pljesak. U devetom slavlju u hrvatskom prvenstvu najviše su “svoje prste” imali Patrik Jambrović i Arijan Lakić, svaki s po 18 poena, dok je 16 dodao Klarica. Kod gostiju Filip Vujičić je ubacio 17 koševa.