ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Reakcije nakon pobjede

Brzom igrom i egzekucijom srušena teško osvojiva tvrđava

Autor: Andrija Dešpoja

15.12.2023. 21:05
Brzom igrom i egzekucijom srušena teško osvojiva tvrđava

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga



Odlazak prema Železniku bio je iz kuta trenera Danijela Jusupa podosta tmuran, obavijen pesimizmom da se može nešto konkretnije napraviti u dvorani gdje je Zadar kroz dugu povijest okršaja s FMP-om uspio odnijeti bodove tek dvaput. To je vrijedilo pak do večeras, jer je njegova momčad pokazala svoje prepoznatljivo lice i odigrala potpuno suprotno od onoga što se moglo vidjeti u Krešinom domu pred tjedan dana, kada je Borac iz Čačka odnio bodove koji su se teško preboljeli na Višnjiku. Očito košarkašima Zadra više odgovaraju gostujući parketi ove sezone, pa im se kao i u Novom Mestu, Splitu, Ljubljani, na pobjedničkoj karti našla i tradicionalno teško osvojiva dvorana u Železniku. A tu sreću s važnim bodovima, ali i povratkom izgubljenog samopouzdanja, po završetku utakmice nije skrivao ni njihov trener.


– Ovo je bila za nas izuzetno psihološki teška utakmica jer smo u zadnjoj protiv Borca loše odigrali, pa smo izgubili i od Cibone doma, tako da smo bili baš ranjeni. Stoga nam je ova utakmica donosila upitnik da li ćemo se uspjeti oporaviti od ta dva neočekivana poraza. FMP je jako nadahnuto otvorio utakmicu, s visokim postotkom šuta za tri poena, a naš je cilj u svlačionici na poluvremenu bio zadržati koncentraciju, jer smo bili svjesni da će domaćin teško održavati tako visok postotak za tricu, i tražio sam od svojih igrača da brzo završavaju, da protivnika kažnjavamo iz brzih napada i kontranapada. Mislim da smo na taj način uspjeli stvoriti razliku i mirno privesti utakmicu kraju – izložio je Jusup svoje viđenje dvosatnog dvoboja s FMP-om koji je njegovu momčad ponovno uzdigao prema vrhu poretka, no strateg Zadra se nije dao uvući u zamku beogradskog novinara koji ga je pitao o ambicijama za doigravanje.


Hugo Besson (KK FMP), Marko Ramljak i Karlo Žganec (KK Zadar)

FOTO: Ivica Veselinov/KK FMP/ABA liga


– U odnosu na lani smo malo zreliji i idemo u svaku utakmicu dobiti protiv koga god da igramo, ali se ne opterećujemo ciljevima. Zasad smo zadovoljni, neke utakmice smo izgubili neočekivano poput Borca, ali neke smo utakmice dobili u gostima, no ne bih stavljao imperativ pred svoju momčad – istaknuo je Jusup koji je potom morao objasniti zašto Luka Božić igra svih 40 minuta.




– On nam je stvarno bitan igrač, i u ovako važnoj utakmici ne uzimam rizik da ga vadim iz igre. Pitao sam ga je li umoran, međutim on je imao želju igrati i htio je baš u ovoj utakmicu vratiti što je možda propustio protiv Borca. Onda neka igra kada je raspoložen – poentirao je za kraj trener Zadra.