Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

KOŠARKA

Kadetska reprezentacija Hrvatske nastavila sjajan niz na Europskom prvenstvu

Autor: Andrija Dešpoja

12.08.2023. 12:46
Kadetska reprezentacija Hrvatske nastavila sjajan niz na Europskom prvenstvu

Foto: FIBA



Kadetska reprezentacija Hrvatske nastavila je sjajan niz na Europskom prvenstvu B divizije koje se održava u rumunjskom Pitestiju. Izabranici zadarskog trenera Roka Jurline protutnjali su četvrtfinalom u kojem su deklasirali Slovačku s čak 50 koševa razlike. Dominacija Hrvatske osjetila se od prvih sekundi sve do završnih minuta kada su ipak uspjeli malo spustiti nogu s gasa jer već danas od 17 sati ih očekuje polufinalni sraz s Gruzijom koja je u svom četvrtfinalnom ogledu svladala Estoniju.


S plasmanom u polufinale Hrvatska se osim za borbu za medalje dočepala i dvije prilike za promociju u elitni rang, i u slučaju poraza od Gruzijaca imat će popravni ispit u borbi za brončanu medalju. Igrači Roka Jurline nalik prethodnim utakmicama od prvih minuta su uspostavili kontrolu igre, nisu dopustili Slovacima ni milimetar prostora što je dovelo do toga da se Hrvatska nakon proteka prve dionice našla na nevjerojatna 24 plusa (30:6).


Odličan posao je napravila prva petorka u kojoj su se svi upisali u strijelce, a posebno je raspoložen bio Borna Katanović koji je ubacio 11 poena. Već je tada bilo jasno da će Slovačka teško do neke ozbiljnije prilike za plasman u polufinale, a to je zorno potvrdio i rasplet druge četvrtine u kojoj su mladi hrvatski igrači dopustili protivniku kao i u prvoj dionici tek šest ubačenih poena. Potpuna hrvatska rapsodija na oba kraja terena, što je za odmor donijelo i rješenje četvrtfinalnog rebusa jer je na semaforu stajalo nedostižnih 53:12. Stoga je nastavak ispao rezultatski nebitnim, ali su zato priliku dobili »rezervisti« koji su također opravdali očekivanja i još podebljali vodstvo na okruglih 50 razlike. U ujednačenoj momčadi Hrvatske prednjačio je Borna Katanović sa 17 ubačaja, a po 15 su dodali Toni Josipović i Roko Jemo s tim da je Zadranin imao i osam skokova.