Srijeda, 15. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SJAJN USPJEH

Kadeti Zadra u Šibeniku osvojili turnir u sjećanje na Dražena Petrovića

Autor: Paulo Sarić

16.06.2023. 19:16
Kadeti Zadra u Šibeniku osvojili turnir u sjećanje na Dražena Petrovića

Foto: ŠK DRAŽEN PETROVIĆ



Mladi košarkaši Zadra prije nekoliko dana su osvojili međunarodni kadetski turnir u sjećanje na legendu hrvatske i europske košarke Dražena Petrovića, čime je zaključena manifestacija »30 godina bez Dražena«. Na turniru je nastupilo ukupno šest momčadi, a kadeti Marka Selina rođeni 2007. godine i kasnije su nakon što su uvjerljivo prošli grupnu fazu pobjedama protiv Alkara (109:64) i Pazina (98:63) u finalu bez puno muke nadvisili talijanskog predstavnika Pino Dragons rezultatom 78:61. U prilično jednostranoj utakmici mladi Zadrani su od samog početka nametnuli željeni ritam te su zahvaljujući čvrstoj obrani i mnoštvu poena iz tranzicije rano otišli na dvoznamenkastu prednost, koju su mirno održavali do kraja dvoboja. U nastavku su priliku na parketu dobili i donedavni pretkadeti, srebrni s ovosezonskog prvenstva Hrvatske, koji su bez velikih poteškoća priveli posao kraju.


– Organizacija turnira je bila na visokoj razini te bih zahvalio domaćinima na toplom gostoprimstvu. Konkurencija je bila respektabilna. Nakon uvjerljivih pobjeda protiv Sinjana i Pazinjana u finalu smo nadvisili i jednu od kvalitetnijih talijanskih momčadi Pino Dragonse iz Firence. Zadovoljan sam prikazanim od strane mladića, pokazali smo da i dalje imamo talentirane generacije, te vjerujem da će ovaj turnir biti dobra najava za sljedeću sezonu i dodatna motivacija igračima da kroz ljeto nastave naporno raditi kako bismo nastavili s rezultatima koje smo ostvarivali u posljednje vrijeme – kazao je trener kadeta Zadra Marko Selin.


Za najkorisnijeg igrača turnira izabran je mladi Luka Bičić iz Zadra, a medalje i trofeje pobjednicima su uručili Ivana Mandić, predstavnica Zajednice sportova Grada Šibenika, Josip Milaković, tajnik OKK Dražen Petrović i Anđelko Matov, šef omladinskog pogona Šibenke. Na turniru su uz Selinove đake nastupili i mladi košarkaši Opus Puntamike koji su svoju šibensku avanturu završili na petom mjestu. Puntamičani su u grupnoj fazi tijesno poraženi od kasnijih finalista Pino Dragonsa (73:79) i OKK Dražen Petrović (57:66), da bi u susretu za peto mjesto pobijedili Alkar rezultatom 92:84.


Foto: ŠK DRAŽEN PETROVIĆ