Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

SJAJNI REZULTATI

Odlična sezona mlađih uzrasta Zadranki: Pionirke druge, kadetkinje treće u Prvoj HNL

Autor: Šime Ćurko

16.06.2023. 17:00
Odlična sezona mlađih uzrasta Zadranki: Pionirke druge, kadetkinje treće u Prvoj HNL

Foto: ŽNK Zadar



Iza mlađih uzrasta ŽNK Donat je sjajna sezona u Prvoj HNL, u kojoj je pionirkama samo bod nedostajao za prvo mjesto, dok su kadetkinje pobjedom u zadnjem kolu protiv Istre 1961 osvojile treće mjesto. Sjajne napadačke sposobnosti pokazala je pionirka Mia Pestić, inače kapetanica ekipe, koja je s 48 golova prva strijelkinja liga. U ukupnom zbroju bodova Zadranke su kao i lani završile na drugom mjestu, iza Agrama. Kada se ovim uspjesima pridoda podatak da su seniorke zauzele šest mjesto među prvoligašicama, te igrale polufinale Kupa može se zaključiti samo jedno…


Osijek odnio titulu


– …sezona je bila i više nego uspješna, a najviše smo sretni zbog afirmacije nekolicine mlađih igračica u prvoj ekipi, čime pokazujemo dobar rad našeg omladinskog pogona i držimo se u vrhu ženskog klupskog nogometa po pitanju razvoja, plana i dugoročnog izgleda kluba. Kvalitetu naše škole nogometa prepoznali su i izbornici nacionalnih selekcija, te je veliki broj igračica redovito pozivan u reprezentaciju. Osim toga, većina naših kadetkinja već je debitirala u seniorskoj ekipi. Zahvaljujem svim igračicama koje su vrijednim radom i pravim pristupom ostvarile ovaj veliki rezultat. Hvala trenerima Marijanu Buljatu, Antoniji Goji i Roberti Savčić, koji su vrijedno i strpljivo prenosili znanje i sportski odgajali naše igračice. Hvala i upravi kluba, na čelu s predsjednikom Damirom Kalapaćem, koji su omogućili da stručni stožer ima sve što je potrebno – kaže Jure Vuleta, voditelj škole nogometa Donata i trener seniorki.


Osvrt na sezonu dao je i trener pionirki Marijan Buljat:




– U prvom kolu odigrali smo neriješeno s Dinamom nakon čega smo iz kola u kolo pobjeđivali, raslo je samopouzdanje i igrali smo odličan nogomet. U jesenskom dijelu prvenstva u 11 kola smo imali 10 pobjeda i remi iz prvog kola. U drugom dijelu su porasle ambicije i željeli smo zadržati prvo mjesto. Znali smo da neće biti lako i da će nas ostale ekipe pokušati prestići. Pred kraj prvenstva, kada smo još držali prvo mjesto, odigrali smo neriješeno u Osijeku, gdje smo primili gol u posljednjoj minuti. Nažalost, tu smo izgubili titulu prvakinja, koju je osvojio Agram i na tome im čestitam. Donat ima jako dobre temelje, a ova ekipa će, po mojoj procjeni, biti dugo u vrhu hrvatskog nogometa. Napredak se vidi, volja za rad i učenje je prisutna te unatoč razočarenju cure jedva čekaju novu sezonu. Uz sve članove kluba želim zahvaliti na podršci i roditeljima naših igračica te simpatizerima Donata. Svi su oni dali doprinos u osvajanju drugog mjesta.


Kadetkinje, Foto: ŽNK Zadar


Zajednički uspjeh


Antonija Goja u klubu je praktično od njegovog osnutka, odnosno od 2015. godine. Igračica je prve ekipe i trenerica brončanih kadetkinja.


– U sezonu smo krenuli s ciljem razvoja igračica za seniorsku ekipu. Sve igračice su dobile značajan broj minuta u ligi koja je itekako kompetitivna i nudi visok podražaj natjecateljskog nogometa. Praktičko svako kolo donosilo je bitnu utakmicu i pomake na ljestvici. Kad je riječ o rezultatu nadmašili smo neka objektivna očekivanja na početku sezone. Imali smo nekoliko utakmica gdje smo možda ispustili bodove, što zbog lošeg dana, što zbog izostanka ključnih igračica, ali bilo je još više utakmica u kojima smo uzeli bodove unatoč tome što nismo bili favoriti na papiru. U zadnjem kolu protiv Istra 1961, uz malo sreće i puno želje i borbenosti, uspjeli smo dohvatiti tri boda i treće mjesto na tablici, na što smo vrlo ponosni i na čemu čestitam igračicama, kao i Agramu na prvom mjestu. Bila je ovo uspješna sezona za naš klub općenito, za što je najzaslužnija motivacija i suradnja svih u klubu, počevši od predsjednika pa do roditelja.


Pionirke, Foto: ŽNK Zadar