Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

Trener nezadovoljan viđenim

Jusup: Morat ćemo se dobro zamisliti

Autor: Andrija Dešpoja

10.12.2023. 20:17
Jusup: Morat ćemo se dobro zamisliti

Foto: Luka Jeličić



Drugi put u samo tri dana Danijel Jusup se morao obraćati pripadnicima »sedme sile« nakon domaćeg poraza svoje momčadi. I to ponovno vrlo neugodnog. Jer, ako je onaj u petak kontra Borca svrstan u očekivane avanture regionalnog natjecanja, onda je onaj jučer doživljen od Cibosa koja je na Višnjik stigla s tek petoricom seniora u sastavu svrstan u kategoriju vjerovali ili ne. Izrazito razočaravajući rezultat za košarkaše Zadra kontra jedne Cibone u liliputanskim gabaritima, i nakon kojeg se postavlja ozbiljno pitanje gdje im je to nestala sportska forma poslije velike pobjede u Ljubljani, a to se pitao i njihov strateg koji je stigao na susret s pripadnicima medijskih kuća vidno rezigniran s onim što mu je momčad pokazala.


– Mislim da se utakmica protiv Borca osjetila i danas. To je bio težak poraz koji nas je ozbiljno psihološki uzdrmao i nismo mogli pronaći pravi ritam od početka. Pokušao sam s igračima s klupe, no nije ni to pomoglo. Cibona je odigrala dobru utakmicu i čestitam im na pobjedi, a mi ćemo se morati zamisliti jer smo po meni dobro zalomili. Mislim da umor dolazi do izražaja, mali broj igrača je nosio igru dosad, i trebat će nam vremena da uhvatimo prostor za drukčije treninge, ali ovaj tjedan to nećemo moći zbog rasporeda kakvog imamo pred sobom – istaknuo je Jusup pa se dotaknuo nepremostive zonske obrane Cibone.


Krševan Klarica (KK Zadar)

FOTO: Luka Jeličić


– Umrtvili su nas s tom zonom, no trebali smo ih agresivnošću natjerati na greške, i radili smo to u jednom razdoblju utakmice, ali bilo je to malo. A da smo bili šuterski neraspoloženi, to jesmo – naznačio je trener Zadra, dok je njegov kapetan potvrdio da se ovakav dan jednostavno treba zaboraviti.




– Nismo bili pravi od prve do zadnje sekunde. Pokušali smo u nekim trenucima podići tua gresivnost da se vratimo, ali nismo uspjeli. Očito je došlo do psihičkog i fizičkog pražnjenja nakon Borca. Što je tu je, idemo dalje – istaknuo je kapetan Ramljak nakon bolnog poraza od Cibone.


Krasić: Znali smo slabosti Zadra


Bariša Krasić je u malo vremena nakon što je s klupe Cibone naprasno otišao Jakša Vulić ostvario dvije velike pobjede. Prvu kontra Splita na svom terenu u ABA ligi, a druga nije mogla biti slađa jer je ostvarena u grotlu Višnjika u srazu s daleko brojnijim, kvalitetnijim i nadmoćnijim protivnikom.


– Iako smo imali kratko vrijeme za pripremu, točno smo znali slabosti Zadra i kako ih trebamo napadati. U planu je bila veća rotacija za ovu utakmicu zbog Škrljeva koje nas očekuje, ali akda smo vidjeli da bismo mogli dobiti, onda sam se odlučio na suženije rotiranje i u tome su nam veliku ulogu odigrala naša dva juniora Ferderber i Kujundžić bez kojih ne bismo pobijedili – kazao je Krasić.