Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NATJECANJE NAJMLAĐIH

Održan 9. malonogometni turnir “Marakana gori” u legendarnom gospićkom kvartu

Autor: P. N.

10.12.2023. 13:24
Održan 9. malonogometni turnir “Marakana gori” u legendarnom gospićkom kvartu


U organizaciji Udruge građana “Marakana Gospić”, koja djeluje od 2014. godine, danas je u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću održan 9. po redu turnir u malom nogometu za klince u dvije kategorije pod nazivom “Marakana gori”.


Kao i prethodnih godina i ove godine dokazalo se da je Marakana bila i ostala legendarni gospićki kvart u kojem se uvijek igrao dobar nogomet, gdje su se od davne 1958., odnosno od održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, igrale nogometne utakmice između gospićkih kvartovskih ekipa, koja tradicija je sačuvana do današnjih dana.


U sklopu malonogometnog turnira za klince sudjelovalo je 10 ekipa za koje su organizirani turniri u dvije dobne skupine.
Cilj turnira je da se sačuva gospićka tradicija igranja malog nogometa između kvartovskih ekipa te što veći angažman mladih u svim sportovima na području grada, ali kroz svoj angažman udruzi je cilj da se sportske aktivnosti valoriziraju i drugim mjesta županije.Utakmice odigrane na Marakani uvijek su imale i svoju drugu stranu priče te su se prepričavale među generacijama jer samo je jedna bila i ostala gospićka Marakana.


Na ovogodišnjem turniru koji se radi vremenskih uvjeta održao u Gradskoj sportskoj dvorani sudjelovalo je 10 ekipa koje su se natjecale u dvije dobne skupine.


Mlađa dobna skupina (6 ekipa):
– NK Gospić 1991. – početnici 1
– NK Gospić 1991. – početnici 2
– NK Gospić 1991. – početnici 3
– NK Gospić 1991. – papaline
– NK Croatia ‘92. – početnici 1
– NK Croatia ‘92. – početnici 2


1. mjesto: NK Gospić 1991. – početnici 1
2. ⁠mjesto: NK Croatia ‘92. – početnici 2
3. ⁠mjesto: NK Gospić 1991. – papaline


Starija dobna skupina (4 ekipe):
– Marakana Gospić
– Lika 95
– Lika Boys
– Lika Croatia


1. mjesto: Lika Boys
2. ⁠mjesto: Lika 95
3. ⁠mjesto: Marakana Gospić


Medalje najboljim ekipama dodijelili su članovi udruge “Marakane Gospić”, Nikica Asić za treća mjesta, Danijel Tušak i Dane Šimić za druga mjesta te ličko-senjski župan Ernest Petry za prva osvojena mjesta.