Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

VK Zadar 1952

Jovančević: Igramo jako dobro i voljeli bismo da nas podrži publika

Autor: Šime Ćurko

09.11.2023. 10:10
Jovančević: Igramo jako dobro i voljeli bismo da nas podrži publika

Foto: Mate Komina



Čak 16 utakmica regionalne A-1 vaterpolske lige odigrat će se od danas do nedjelje u bazenu ŠC Višnjik. U četiri dvoboja nastupit će igrači Zadra 1952, kojima će suparnici biti crnogorski klubovi Budva, Cattaro i Primorac, te reprezentacija Slovenije. Ponovno naporan ritam, a kad se izračuna da će u manje od 40 dana Zadrani odigrati čak 16 utakmica, podatak je to koji donosi i neka pitanja. Primjerice, kakva je svrha svega toga, jer sportaši nisu strojevi. S druge strane, u dijelu sezone koji spada u 2024. godinu utakmica će biti jako malo…


– Naporno jest, ali kako nama, tako i drugima. Nastojat ćemo dobro rasporediti minutažu igračima – kaže Goran Jovančević, trener Zadrana, koji su u osam utakmica regionalne lige upisali pet pobjeda i tri poraza. Pravo je to osvježenje nakon tri teške sezone, u kojima se praktično zaboravilo kakav je osjećaj osvojiti tri boda.


Dobar kapital


– Iza nas je odlično razdoblje, koje je premašilo očekivanja. Znali smo da smo dobri, da ćemo biti bolji nego zadnjih sezona, ali nismo bili sigurni koliko realno možemo. Problem nam je bio manjak zajedničkih treninga, pa smo u sezonu ušli bez ijedne trening utakmice. Međutim, dobro je krenulo, u prvom nastupu smo pobijedili Split i sve se počelo otvarati.





A puno toga se otvorilo nakon pobjede protiv KPK, koja, u kombinaciji s dva uspjeha u dvobojima sa Splitom, otvara mogućnost plasmana u doigravanje za prvaka Hrvatske, u kojem Zadrana nema odavno.


– To je kapital koji trebamo obraniti u preostale dvije utakmice s našim klubovima, Medveščakom kod kuće i KPK-om u gostima. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti i da ćemo ući u četvrtfinale doigravanja. Jako smo blizu tome.


Prije toga treba odraditi četvrti turnir regionalne lige, koja ove godine ima neobičan sustav natjecanja po principu »dva u jedan«, budući da će se u drugom dijelu sezone pridružiti srpski klubovi. Osim toga, unutar ovog natjecanja hrvatski klubovi se u međusobnim utakmicama bore i za nacionalno prvenstvo. Kako bilo, klubovi su se prilagodili tome i čini se da nitko nema puno prigovora.


Dani vaterpola


– S crnogorskim klubovima i Slovenijom smo igrali prije mjeseca dana u Budvi. Primorac je klasa za sebe i nitko im se u ovoj ligi ne može ozbiljenje suprotstaviti. Međutim, Budva i Cattaro su klubovi protiv kojih se, posebno u našem bazenu, možemo nadati pobjedi. Protiv Budve smo već slavili, a s Cattarom smo odigrali vjerojatno najlošiju utakmicu u sezoni i na kraju smo izgubili. Sad je vrijeme za uzvrat.


Računajući na odlične rezultate ove sezone, kao na i to da će se 1. i 2. prosinca u Zadru odigrati završnica Hrvatskog kupa, očekuje se da će i publika prepoznati »nove vjetrove« s Višnjika i podržati svoje igrače.


– Ove sezone smo puno dobili dolaskom Roka Lazića, Slavka Ćalića, Domagoja Butića i povratkom Tonija Grozdanića. S njima su naši mladi momci podigli kvalitetu svoje igre. Ide nas rezultat, igramo jako dobro i sigurno da bismo voljeli da nas podrži publika. Ono što smo pokazali do sada je najbolja pozivnica svima koji vole vaterpolo u našem gradu.



Ograničenja korištenja bazena


Vaterpolska promenada na Višnjiku donijela je ograničenja građanima oko korištenja bazena za svakodnevne aktivnosti. Tako danas bazen neće dostupan od 15 sati do 22 sata, sutra d 9 do 10 sati i od 16 sati do 22 sata, u subotu od 9 do 12 sati i od 13, 45 sati do 22 sata, te u nedjelju od 8 do 18 sati. U tom razdoblju, dakako, možete doći na bazen, ali samo kao navijači…



Raspored Zadra 1952


Četvrtak, 11. kolo: Budva – Zadar 1952 (19:30 sati)


Petak, 12. kolo: Zadar 1952 – Cattaro (12:30 sati)


Subota, 13. kolo: Zadar 1952 – Primorac (20:15 sati)


Nedjelja, 14. kolo: Slovenija – Zadar 1952 (14:15 sati)