Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kup Dalmacije

Jadran ukupno treći na drugoj regati

Autor: Šime Ćurko

19.04.2024. 10:50
Jadran ukupno treći na drugoj regati

Foto: VK Jadran



Druga regata ovogodišnjeg Kupa Dalmacije u veslanju održana je u Zatonu kod Šibenika. Za razliku od prve regate održane u Splitu, veslači Jadrana ovaj puta zauzeli su treće mjesto u ukupnom redoslijedu, iza šibenske Krke i splitskog Mornara. Veslače je u Zatonu dočekalo lijepo vrijeme, a naša najbolja veslačka staza na moru, i ovaj puta pružila je veslačima izvrsne uvjete za natjecanje. Gotovo 400 veslača iz svih dalmatinskih klubova te gosti iz Rame u Bosni i Hercegovini ispunili su petosatni program regate s uzbudljivim utrkama u svim kategorijama. Zadrani su osvojili ukupno šesnaest medalja, od čega je bilo sedam prvih, pet drugih i četiri treća mjesta, a pojedinačno su bili najbolji u kategorijama juniora i kadeta.


Prva mjesta su osvajali Mateo Matešić i Bartol Cuković u dvojcu bez kormilara juniora, Augustina Mihatov u samcu juniorki, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće juniorki, Dora Turčinov u samcu mlađih juniorki, Rahela Marcelić i Martina Viduka u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Matija Vujević u samcu kadete te četverac gig kadeta u sastavu Petar Zelić, Luka Ljubičić, Ivan Ninčević, Ante Matić i kormilar Tonko Mišlov. Druga mjesta su osvajali Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće seniorki, četverac na pariće mlađih juniora Adrian Vidović, Lovre Kolega, Marko Dinarina i Jan Pavičić, četverac s kormilarom Frane Vulelija, Davor Božajić, Filip Matešić, Luka Čoban i kormilar Tonko Mišlov te Viktorija Aleta u samcu juniorki. Treći su bili u četvercu bez kormilara juniora Mateo Matešić, Bartol Cuković, Roko Skočić i Roko Bubić, Luka Barešić i Rafael Brkić u dvojcu bez kormilara juniora, četvera na pariće mlađih juniora Marko Borić, Marko Mišulić, Mikula Bobić i Teo Valjin te Rino Jurjević u samcu kadeta B. Četvrti su bili Mara Bencun u samcu seniorki, Teo Meštrović i Luka Petković u dvojcu na pariće juniora te četverac gig mlađih kadeta Vito Lenkić, Marko Kelava, Matej Batur, Marko Tomašek i kormilar Tonko Mišlov dok je šesti u samcu juniora bio Toni Čurković.


S veslačima su u Šibeniku bili treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Danijel Bajlo. Sljedeća regata za Kup Dalmacije na rasporedu je ovaj vikend u Dubrovniku.