Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

40. regata Croatia Open

Dora Turčinov brončana u dvojcu na pariće

Autor: Šime Ćurko

13.04.2024. 17:30
Dora Turčinov brončana u dvojcu na pariće

Foto: VK JADRAN



U Zagrebu je održano 40. izdanje Croatia Opena, naše najveće međunarodne regate, koja je na Jarunskom jezeru okupila preko tisuću veslačica i veslača iz Hrvatske i 15 europskih država. Veslači Jadrana izborili su četiri finala, ali samo je Dora Turčinov u dvojcu na pariće mlađih juniorki, s Frankom Boc (Zagreb), uspjela izboriti brončanu medalju. Turčinov je veslala izvrsno oba dana regate, pa je i izborila i finale u konkurenciji 55 veslačica mlađih juniorki, gdje je zauzela peto mjesto. Drugog dana natjecanja finale su izborili i Luka Kraljić i Rafael Brkić u kombiniranom četvercu s veslačima pulske Istre Martinom Povrzanovićem i Karlom Ciligom, zauzevši šesto mjesto. U dvojcu na pariće juniorki Viktorija Aleta i Augustina Mihatov su bile šeste dok je juniorski četverac bez kormilara (Mateo Matešić, Roko Skočić, Frane Vulelija, Bartol Cuković) imao sedmo vrijeme, odnosno prvo u malom finalu.


Prvi dan regate nastupalo se u manjim brodovima, pa su se juniori natjecali u dvojcima bez kormilara. Dvojac Luka Kraljić i Rafael Brkić u B finalu B je bio ukupno 12. dok su Mateo Matešić i Bartol Cuković završili u finalu C kao petnaesti. Augustina Mihatov zauzela je u samcu 11., Viktorija Aleta 15. mjesto.


– U eliminacijskim utrkama veslalo se na vrijeme, ali su vremenski uvjeti utjecali na konačne plasmane u finala. Nakon prve eliminacijske skupine zapuhao je vrlo jak kontra vjetar, pa su ostale skupine imale uvjete u kojima je bilo gotovo nemoguće ostvariti dobro vrijeme – kaže Branimir Vujević, trener Jadrana. Osim Vujevića sa zadarskim veslačima je bio i trener Petar Milin.