Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Veslanje

Jadran učvrstio vodstvo u Kupu Dalmacije

Autor: Šime Ćurko

08.05.2024. 09:48
Jadran učvrstio vodstvo u Kupu Dalmacije

Foto: VK Jadran



Veslači Jadrana nastavili su s dobrim rezultatima i na četvrtoj ovogodišnjoj regati za Kup Dalmacije, koja je održana u Makarskoj. Zadrani su opet bili ukupni pobjednici te pojedinačno najbolji u kategoriji juniora dok su u kategoriji kadeta podijelili prvo mjesto s veslačima šibenske Krke.


Članovi Jadrana osvojili su ukupno šesnaest medalja, od čega sedam prvih mjesta, pet drugih i četiri treća mjesta. Prva mjesta osvajali su četverac bez kormilara seniora u sastavu Petar Miloš, Ivan Mustać, Roko Skočić i Luka Kraljić, zatim Mateo Matešić i Bartol Cuković u dvojcu bez kormilara juniora, Roko Skočić i Roko Bubić u dvojcu na pariće juniora, u samcu juniorki Augustina Mihatov, u dvojcu na pariće mlađih juniorki Martina Viduka i Lana Marijačić, u samcu kadeta Matija Vujević te u četvercu gig kadeta A Petar Zelić, Luka Ljubičić, Ivan Ninčević i Ante Matić s kormilarom Tonkom Mišlovom. Druga mjesta osvajali su četverac bez kormilara juniora u sastavu Bartol Cuković, Luka Kraljić, Rafael Brkić i Mateo Matešić, zatim Viktorija Aleta u samcu juniorki, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće juniorki, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Marko Dinarina, Luka Čoban, Jan Pavičić i Marko Mišulić. Treći su bili Ivan Mustać i Petar Miloš u dvojcu na pariće seniora, Davor Božajić, Filip Matešić, Mikula Bobić i Marko Borić u četvercu na pariće mlađih juniora, zatim Rino Jurjević u samcu mlađih kadeta te četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu Vito Lenkić, Matej Batur, Marko Kelava, Marko Tomašek i kormilarka Gabrijela Mišlov. Toni Čurković bio je četvrti u samcu juniora.





U ukupnom redoslijedu za Kup Dalmacije Jadran je učvrstio vodstvo, dvije regate prije završetka natjecanja. Sljedeća regata za Kup Dalmacije održat će se u Kaštel Kambelovcu 25. svibnja dok je posljednja, šesta, na rasporedu u Rami u Bosni i Hercegovini krajem lipnja. S veslačima su u Makarskoj bili treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Danijel Bajlo.


 


Dora Turčinov u reprezentaciji


Na međunarodnoj juniorskoj regati u njemačkom Münchenu, na jednoj od najjačih juniorskih regata u Europi, nastupila je Dora Turčinov, članica Jadrana. S Frankom Boc, članicom VK Zagreb, Turčinov je u dvojcu na pariće mlađih juniorki oba dana regate zauzela drugo mjesto. Ove dvije veslačice prethodno su zajedno nastupile i na Croatia openu, gdje su zauzele treće mjesto. Nastup u Münchenu bio je u sklopu provjere mlađe juniorske izborne vrste.