Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

VESLANJE

Jadran prvi put osvojio Hrvatski kup

Autor: Šime Ćurko

11.10.2023. 09:10
Jadran prvi put osvojio Hrvatski kup

Foto: VK JADRAN



Nakon pauze od dvije godine u Ogulinu, na jezeru Sabljaci, održano je finale Hrvatskog veslačkog kupa. Članovi Jadrana prvi put su postali ukupni pobjednici, nakon što su ove sezone već bili ukupno najbolji i na regionalom natjecanju za Kup Dalmacije. Na finalu Kupa susreću se najbolje posade iz regionalnih kupova Miljenka Finderlea te Kupa Dalmacije, a predstavljaju ih najbolje tri posade iz svakog kupa, u izabranim disciplinama i kategorijama. U Kupu je sudjelovalo 18 klubova, a najuspješniji Zadrani su bili prvi sa 62 boda, ispred Istre iz Pule i zagrebačke Trešnjevke koji dijele drugo i treće mjesto s 43 boda. Zadrani su osvojili ukupno deset medalja, od čega tri prva mjesta, šest drugih i jedno treće mjesto.


Prva mjesta osvajali su dvojac bez kormilara mlađih juniora u sastavu Mateo Matešić i Bartol Cuković, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Adrian Vidović, Lovre Kolega, Roko Bubić i Frane Vulelija te dvojac na pariće mlađih juniorki u sastavu Augustina Mihatov i Dora Turčinov. Druga mjesta osvajali su dvojac bez kormilara seniora Ivan Mustać i Petar Miloš, četverac bez kormilara juniora u sastavu Roko Skočić, Duje Kanjer, Luka Kraljić i Rafael Brkić, zatim Viktorija Aleta u samcu mlađih juniorki, dvojac na pariće kadeta Davor Božajić i Filip Matešić, četverac na pariće kadeta Marko Mišulić, Marko Borić, Teo Valjin i Matija Vujević te dvojac na pariće juniorki Petar Babara i Nika Kovač. Treće mjesto zauzela je Mara Bencun u samcu juniorki.


Četvrti su bili Toni Čurković u samcu mlađih juniora, Martina Viduka i Lana Marijačić u dvojcu na pariće mlađih juniorki te Rahela Marcelić u samcu kadetkinja dok je druga posada četverca na pariće kadeta u sastavu Teo Škarpona, Marko Dinarina, Mikula Bobić i Jan Pavičić bila šesta. Bila je to ujedno i posljednja regata ove sezone za Zadrane, s kojima u Ogulinu bili treneri Branimir Vujević i Danijel Bajlo.


Foto: VK JADRAN