Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Reakcije

Sinkovići se oglasili nakon drugog mjesta u Luzernu: "Iz poraza se može najviše naučiti"

Autor: Hina

09.07.2023. 15:46
Sinkovići se oglasili nakon drugog mjesta u Luzernu:

Foto: Braća Sinković/Foto REUTERS

Iskreno čestitamo Nizozemcima, koji su danas stvarno bili bolji. Sada slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo tamo biti oni stari - rekao je Martin SinkovićLUZERN Braća Martin i Valent Sinković zauzeli su drugo mjesto na posljednjoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u švicarskom  Luzernu u konkurenciji dvojca na pariće.


Sinkovići su u finalu veslali 6:06.53 minuta, ali je to bilo nedovoljno da se prestigne pobjednički nizozemski čamac u kojem su bili Melvin Twellaar i Stefan Broenink (6:04.59), dok su treći bili Irci Doyle Philip i Lynch Daire (6:08.76).


Unatoč pobjedi Twellaara i Broeninka, Martin i Valent ukupni su pobjednici regate Svjetskog kupa.
“Naravno da smo željeli biti prvi, ali moramo čestitati Nizozemcima koji su danas bili bolji. Moramo izvući pouke, iz poraza se uvijek može najviše naučiti. Predstoji nam najvažniji dio sezone, pripreme na Perući i onda Svjetsko prvenstvo. Tamo će biti puno jača konkurencija, očekujemo još Francuze, Talijane, Amerikance, tako da će biti jako puno dobrih posada,” kazao je Valent Sinković.


“Iskreno čestitamo Nizozemcima, koji su danas stvarno bili bolji. Sada slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo tamo biti oni stari, da ćemo biti na svojoj razini i da ćemo slaviti. Mislim da to možemo i idemo trenirati dalje kako bi se poboljšali i sve to ostvarili,” dodao je Martin Sinković.


Tri hrvatske posade nastupile su u B finalima. Samac Damir Martin je pobijedio u malom finalu s vremenom od 6.53.78 minuta. U B finalu muškog dvojca braća Anton i Patrik Lončarić dohvatili su četvrto mjesto s vremenom 6:30.55, a četvrte su bile sestre Ivana i Josipa Jurković u B finalu ženskog dvojca.


“Nismo pretjerano zadovoljne, ali u ovom trenutku to je sve što možemo. Druge posade su bile bolje, mi malo slabije, ali takav je sport. Sada nam treba dobar odmor da se malo oporavimo i onda natrag na pripreme na Peruću da radimo i težimo ka cilju,” kazala je Josipa Jurković.


“Nećemo tugovati ni žalovati. U ovom trenutku smo dale sve što smo mogle. Iz kojeg razloga nije ispalo onako kako smo zamislile, ne znam, ali imamo jako veliku motivaciju za Svjetsko prvenstvo i znamo da ćemo tamo doći spremnije nego ikad u životu i pokazati svima tko su sestre Jurković,” poručila je Ivana Jurković.


Dodajmo kako je Svjetsko prvenstvo u Beogradu od 3. do 10. rujna.