Srijeda, 22. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svjetski veslački kup

Sinkovići s drugim vremenom u polufinalu Luzerna, braća Lončarić u četvrtfinalu

Autor: Hina

07.07.2023. 10:28
Sinkovići s drugim vremenom u polufinalu Luzerna, braća Lončarić u četvrtfinalu

Foto: Braća Sinković/Foto REUTERS

Sestre Ivana i Josip Jurković osigurale repasaž u ženskom dvojcu



Braća Martin i Valent Sinković kvalificirali su se u petak u polufinale dvojca na pariće na  regati Svjetskog kupa u Luzernu nakon što su u kvalifikacijama bili najbrži u svojoj skupini s vremenom 6:17.98


Nizozemska posada je imala bolje vrijeme u kvalifikacijama -6:14.97.


Svjetsko veslačko vijeće odlučilo je da je potreban test kronometara za veslače u pripremi za moguće nepredviđene scenarije. Utrke za sve događaje na Svjetskom veslačkom kupu u Luzernu održale su se kao kronometri što znači da su čamci startali u svojoj kategoriji odvojeno u intervalima po 10 sekundi. Sve sljedeće utrke (repesaži, četvrtfinala, polufinala i finala) bit će u formatu jedan pored drugog.




Ranije su se braća Patrik i Anton Lončarić kvalificirali su četvrtfinale muškog dvojca na Svjetskoj veslačkoj regati u Luzernu, dok su sestre Ivana i Josip Jurković osigurale repasaž u ženskom dvojcu.


Braća Patrik i Anton Lončarić osigurali su nastup u četvrtfinalu nakon što au u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili najbrži s vremenom 6:37.73. Četvrtfinale je na rasporedu danas poslije podne od 15,55 sati.


Sestre Jurković su u petak u svojoj kvalifikacijskoj skupini zauzele treće mjesto s vremenom 7:16.07. Repasaž je na rasporedu danas od 15.45 sati.


Danas još treba nastupiti Damir Martin u samcu.