Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

VESLANJE

Jadran najbolji u osmercu juniora i mlađih juniora

Autor: Šime Ćurko

04.07.2023. 10:39
Jadran najbolji u osmercu juniora i mlađih juniora

Foto: VK JADRAN



Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na Hrvatskom prvenstvu za juniore i kadete i osvojili ukupno šest medalja, od čega su najvrjednije pobjede u osmercima juniora i mlađih juniora. Izvrsni su prvog dana finalnih utrka bili mlađi juniori, koji su dominirali u utrci osmeraca, te drugu godinu osvojili titulu prvaka Hrvatske u ovoj disciplini. Osmerac mlađih juniora veslali su Lovre Kolega, Marino Hrboka, Roko Bubić, Frane Vulelija, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Rafael Brkić, Mateo Matešić i kormilar Vito Filipi.


Bio je to osamnaesti naslov prvaka Hrvatske za veslače Jadrana u osmercu mlađih juniora, u 33 održana Hrvatska veslačka prvenstva od neovisnosti. Isto su ponovili juniori u osmercu, vodeći utrku od početka do kraja i vrativši naslov prvaka u osmercu juniora u Zadar nakon devet godina, točnije od 2014. godine. Bio je to trinaesti naslov prvaka Hrvatske u osmercu juniora za veslače Jadrana, u 33 održana Hrvatska veslačka prvenstva od neovisnosti. Osmerac juniora veslali su Antonio Višić, Niko Škarpona, Duje Kanjer, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Roko Skočić, Rafael Brkić, Mateo Matešić i kormilar Vito Filipi.


Srebrne medalje su osvajali Mara Bencun u samcu lakih juniorki, Davor Božajić i Filip Matešić u dvojcu na pariće kadeta, dok su brončani bili u četvercu s kormilarom mlađih juniora Roko Bubić, Lovre Kolega, Frane Vulelija, Marino Hrboka i kormilar Vito Filipi te Augustina Mihatov u samcu lakih juniorki.


Foto: VK JADRAN


Ubrzo kreće nastavak priprema




– Nažalost promjenjivo vrijeme, s bočnim vjetrom na regatnoj stazi Jarun, koje je dovelo pojedine pruge u položaj u kojem su bili u osjetno neravnopravnijem položaju već prije starta, odnijelo je još poneku moguću medalju, prije svega u juniorskom četvercu s kormilarom, četvercu na pariće mlađih juniorki i samcu kadetkinja. Žal za svim tim medaljama nadoknadila je pobjeda u najdražoj disciplini, osmercu juniora, pa je bilo lakše preboljeti tih nekoliko medalja. Na kraju, izvrstan rezultat i ukupni plasman na peto mjesto od 27 sudjelujućih klubova konačnog redoslijeda Hrvatskog veslačkog prvenstva – kaže Danijel Bajlo, trener Jadrana, koji je rezimirao prvi dio sezone.


– Uz devet medalja s juniorskog i seniorskog Hrvatskog veslačkog prvenstva osvojili smo i prvo mjesto u redoslijedu za Kup Veslačkog saveza Dalmacije. Slijedi kratka pauza, te nastavak priprema za jesenski dio sezone – podvukao je Bajlo.


U Zagrebu su s veslačima bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin, a vođa puta bio je Gordan Marinović, predsjednik Nadzornog odbora Jadrana.


Foto: VK Jadran


Foto: VK Jadran