Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SP u kataru

Izbornik Vatrenih otkrio imena trojice prvotimaca koji bi mogli preskočiti posljednji susret na SP-u, odluka će pasti na dan susreta

Autor: Portal Novi list

16.12.2022. 14:45
Izbornik Vatrenih otkrio imena trojice prvotimaca koji bi mogli preskočiti posljednji susret na SP-u, odluka će pasti na dan susreta

Foto: Josip Stanišić i Luka Sučić/Foto REUTERS

Moramo biti pošteni i jedni prema drugima, i reći ukoliko netko nije spreman, da to napravimo na vrijeme, a ne kad već krene utakmica - kazao je izbornikRIJEKA Izbornik Zlatko Dalić otkrio je tijekom presice da su Juranović, Gvardiol i Brozović upitni za posljednji susret Hrvatske na SP-u u Kataru.


– Ovo je sedma utakmica od početka turnira, igrali smo dva puta produžetke i naravno je da smo se istrošili. Juranović, Brozović i Gvardiol imali su neke probleme, a uvijek se može dogoditi nešto što ne očekuješ. Naglasio sam i ranije kako bi volio da svi budu fer prema meni, prema cijeloj ekipi i da svaki svoj najmanji problem prijave. Naravno, u utakmici takve težine za broncu, svi bi htjeli igrati, a mi ćemo dati najbolju analizu kome je mjesto od prve minute. Moramo biti pošteni i jedni prema drugima, i reći ukoliko netko nije spreman, da to napravimo na vrijeme, a ne kad već krene utakmica. Sutra ćemo odlučiti  tko će započeti.


Umjesto Juranovića mogao bi istrčati Josipa Stanišić.
– On je naša budućnost jer se radi o igraču koji je već odigrao nekoliko zapaženih uloga u reprezentativnom dresu. Iako nije standardni prvotimac u Bayernu, on je cijeli dan uz igrače svjetske klase i normalno je da rasteš. Moguće je da ga baš sutra vidimo od prve minute na terenu pa da svjedočimo tom dvoboju između njega i klupskog kolege Noussaira Mazraouija – kazao je Dalić.