Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

DONESENA ODLUKA

Hrvatski nogometaši protiv Turske na osječkom Pampasu

Autor: Hina

07.06.2023. 18:38
Hrvatski nogometaši protiv Turske na osječkom Pampasu

Foto: Reuters



Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je u Osijeku 13. redovnu sjednicu na kojoj je, između ostaloga odlučeno, kako će se od iduće sezone ponovno igrati dvije finalne utakmice Hrvatskog kupa. Izvršni odbor donio je i odluku da će se kvalifikacijska utakmica za Euro 2024. između Hrvatske i Turske, zakazana za 12. listopada ove godine, odigrati na novom stadionu Opus Arena u Osijeku. Domaćinstvo će formalno biti potvrđeno kada završi inspekcija stadiona od strane UEFA-e te Opus Arena dobije dozvolu za odigravanje međunarodnih utakmica. Bit će to prva utakmica hrvatske reprezentacije u novom domu NK Osijek, popularnom Pampasu.


IO je također donio odluku o cijenama ulaznica za utakmicu protiv Latvije koja će se odigrati u rujnu u Rijeci. Cijene ulaznica u pretprodaji, sve do dan prije utakmice, su  – Zapad sredina: 30 eura, Zapad: 25 eura, Istok sredina: 20 eura, Istok: 15 eura i Sjever/Jug: 12 eura.


Cijene ulaznica na dan utakmice su – Zapad sredina: 33 eura, Zapad: 27 eura, Istok sredina: 23 eura, Istok: 20 eura i Sjever/Jug: 13 eura.




Izvršni odbor usvojio je izvješće o postupku licenciranja za natjecateljsku godinu 2023./24. te propozicije natjecanja za HNL, Prvu NL, Drugu NL i Hrvatski nogometni kup.


Također, IO je donio odluku o izmjeni Odluke o sustavu stalnih natjecanja, na prijedlog Natjecateljske komisije HNS-a. Pritom je odlučeno kako će finale Hrvatskog kupa biti odigrano u formatu na dvije utakmice, dok će se u svim fazama natjecanja do finala igrati po jedna utakmica. Također, donesena je odluka kako je povratak doigravanja između devetoplasirane momčadi HNL-a i drugoplasirane momčadi Prve NL odgođen barem do sezone 2026./27.


Foto: Reuters