Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

REAKCIJA IZ KLUBA

Oglasio se Hajduk nakon Livajine odluke: "Očekujemo da se gnjusne uvrede i prijetnje osude..."

Autor: R.H.

07.06.2023. 15:28
Oglasio se Hajduk nakon Livajine odluke:

Foto: Mateo Levak/NL



Marko Livaja napustio je tabor hrvatske reprezentacije nakon incidenta koji se dogodio tijekom treninga na stadionu HNK Rijeka, kada ga je nekoliko pojedinaca na neprimjeren i vulgaran način vrijeđalo s tribina. Reakcije na tu odluku pristižu sa svih strana, a sada se oglasio i Hajduk, koji je pružio podršku svom napadaču. Priopćenje Hajduka prenosimo u cijelosti:


“‘U stalnoj smo komunikaciji s Markom od trenutka incidenta i kao Klub u potpunosti razumijemo i prihvaćamo odluku našeg igrača koju je donio nakon gnjusnih uvreda kojima je bio izložen u Rijeci na treningu nacionalne vrste u okviru priprema za završnicu Lige nacija. Očekujemo da sve odgovorne institucije i javnost u potpunosti osude sve uvrede i prijetnje te zaštite najpopularnijeg i najboljeg igrača i strijelca te najvećeg promotora SuperSport HNL, ujedno i brončanog reprezentativca. Hajduk je uvijek stao i beskompromisno će stajati u zaštitu Marka i svakog našeg igrača”, piše u  priopćenju.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


 


Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)



Podsjetimo, Livaja je odluku o napuštanju priprema reprezentacije za Final Four Lige nacije obznanio u utorak.


“Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje.


Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet.


Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se u budućnosti i dalje biti njen član”, rekao je Marko Livaja.