Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Oporavljen

Haaland se vraća nakon dva mjeseca, mogao bi zaigrati u srijedu

Autor: Hina

30.01.2024. 18:08
Haaland se vraća nakon dva mjeseca, mogao bi zaigrati u srijedu

Foto: Erling Haaland/Foto REUTERS

Haalanda nije bilo na travnjaku od 6. prosinca, kad je u porazu od Aston Ville (1-0) slomio kost u stopalu



MANCHESTER Najbolji strijelac Manchester Cityja Norvežanin Erling Haaland ponovno će, nakon dvomjesečne stanke, biti na raspolaganju Pepu Guardioli, kad će njegova momčad u srijedu ugostiti Burnley u utakmici 22. kola Premier lige.


“Svi momci su spremni, jači smo. On je važan igrač za nas”, potvrdio je Guardiola na konferenciji za medije uoči dvoboja s Burnleyjem.


Haalanda nije bilo na travnjaku od 6. prosinca, kad je u porazu od Aston Ville (1-0) slomio kost u stopalu. Norvežanin s 14 golova u Premier ligi dijeli prvo mjesto s Egipćaninom Mohamedom Salahom iz Liverpoola, a u 22 ovosezonska nastupa u svim natjecanjima ima 19 pogodaka.




Haaland se vraća u vrijeme kad je pred Cityjem lov za Liverpoolom u pokušaju obrane naslova prvaka Engleske. Kloppova momčad ima pet bodova više, ali City ima utakmicu manje. Guardioline izabranike u veljači čekaju i nastupi u Ligi prvaka te u FA kupu, u kojima “građani” također brane naslove osvojene prošle godine.


Četiri dana nakon što je Klopp najavio odlazak iz Liverpoola na kraju sezone, Guardiola je upitan razmišlja li i on o odlasku iz Manchester Cityja.


“Imam sve o čemu jedan menadžer može sanjati. Promijenili smo dosta igrača u posljednjih nekoliko godina, ali oni (klub) su mi uvijek bili podrška. Još uvijek se osjećam dobro. Naravno, jednog dana će to završiti, ali trenutno ne razmišljam o tome”, rekao je Guardiola.