ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Atletika

Fotiusu tri srebra i dvije bronce

Autor: Alen Plahinek

09.05.2024. 12:18
Fotiusu tri srebra i dvije bronce

Foto: AK Fortius



Članovi Atletskog kluba Fortius u Zagrebu su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u štafetama. Fortius, koji je bio jedini županijski klub na tom natjecanju, stigao s 12 štafeta, od ukupno 144 prijavljene, te se okitio s pet medalja. Nažalost po »žuto-crne«, izostalo je zlato, no tri su štafete viceprvaci, dok su dvije osvojile brončano odličje, te su u redoslijedu klubova osvajača medalja završili na sedmom mjestu.


Srebro su osvojile mlađe kadetkinje u disciplini 100-200-300-400 m u sastavu Iva Kurta, Ema Katuša, Leona Glavan i Loreta Klarić. Zadrani su posebno uspješni bili u mješovitim kategorijama, osobito kod mlađih kadeta/tkinja i kadeta/tkinja. Mlađi kadeti/tkinje na 4×100 m osvojili su srebrno odličje (Ema Katuša, Miro Baćilo, Nikola Popović, Iva Kurta), a isti uspjeh ostvarili su u i njihovi stariji kolege/ice u istoj disciplini (Pina Ratković, Noa Stipić, Eli Žilavec, Venci Šimunić). Brončanim medaljama, također mješovitima, okitili su se kadeti/tkinje Venci Šimunić, Pina Ratković, Daria Kovač, Noa Stipić na 4×300 m, dok je mlađim kadetima/tkinjama Miri Baćilu, Leoni Glavan, Nikoli Popoviću, Loreti Klarić treće mjesto pripalo na 4×200 m.


Fortius je nastupio i u konkurenciji seniora na 4×200 m koji su završili sedmi (Luka Kulušić, Adrian Trajkov, Krešimir Jurica, Jakov Pijaca) dok su seniorke na 4×200 m su bile šeste (Nina Vrdoljak, Melani Pavlović, Emma Karamović, Miriam Medved). U mješovitim seniorskim štafetama 4×100 m ekipa u sastavu Melani Pavlović, Adrian Trajkov, Nina Vrdoljak, Krešimir Jurica završila je sedma, dok su Emma Karamović, Jakov Pijaca, Luka Kulišić i Miriam Medved bili 13.





Deveto mjesto je pripalo i mješovitoj postavi kadeta i kadetkinja na 4×100 m (Lara Bušljeta, Rok Milanja, Lara Boban, Mihael Vrkić), dok su u disciplini 600-200-400-800 m kadetkinje bile sedme (Eli Žilavec, Lara Bušljeta, Chiara Martinčić, Daria Kovač). Iako su Zadrani u Zagreb stigli s 12 štafeta, jedna nije nastupila zbog ozljede.


– Ukupno je 24 djece nastupilo u 12 štafeta. Pokazatelj je to da smo zaista štafetni klub, koji na državnim prvenstvima uvijek ima što pokazati u ovoj atletskoj disciplini – naglasio je Edi Stipić, trener Fortiusa.