Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Englesko prvenstvo

Everton slavio nakon gotovo dva mjeseca zabivši pet komada na gostovanju kod Brightona

Autor: Hina

08.05.2023. 21:28
Everton slavio nakon gotovo dva mjeseca zabivši pet komada na gostovanju kod Brightona

Foto: Jordan Pickford/Foto REUTERS

Evertonu je ova pobjeda iznimno važna, jer je klub iz Liverpoola napustio pretposljednje mjesto na ljestvici, a izašao je i iz zone ispadanja



BRIGHTON  Nakon skoro dva mjeseca nogometaši Evertona su upisali pobjedu u engleskoj Premier ligi, na gostovanju su u 35. kolu svladali Brighton 5-1.


Evertonu je ova pobjeda iznimno važna, jer je klub iz Liverpoola napustio pretposljednje mjesto na ljestvici, a izašao je i iz zone ispadanja.


Junak Evertona bio je Abdoulaye Doucoure koji je postigao uvodna dva pogotka, u pola sata igre. Prvi pogodak je dao nakon samo 33 sekunde što je najbrži ovosezonski pogodak u Premier ligi.




U 35. minuti je Steele pogodio vlastitu mrežu za 3-0 Evertona, a iako se Brighton nakon toga pokušao vratiti u susret te je napadao, nije bio ni blizu preokreta.


Do kraja je još McNeil postigao dva pogotka za Everton, dok je strijelac počasnog gola za domaći sastav bio Argentinac Mac Allister. Everton je upisao tek drugu gostujuću prvenstvenu pobjedu u sezoni. Brighton je ostao na sedmom mjestu ljestvice.